Νέα
  • ΓΔ: 1452.28 0.00%
  • Τζίρος: 98,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παγκρήτια Τράπεζα: Βήμα πίσω από Σάλλα για την έκτακτη γενική συνέλευση

Πηγή: Eurokinissi

Πίσω πήρε σήμερα το αίτημα για σύγκληση Εκτακτης Γενικής Συνέλευσης για εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου στην Παγκρήτια Τράπεζα ο Μιχάλης Σάλλας, επικεφαλής της Lyktos S.A.

Σε ανακοίνωση της τράπεζας αναφέρεται ότι «η Διοίκηση της Παγκρήτιας Τράπεζας Α.Ε. ανακοινώνει ότι η μέτοχος LYKTOS S.A., η οποία είχε ζητήσει τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας, με θέμα τη σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης για εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, επανήλθε με νεότερο e-mail, από 15.11.2022, και ανακάλεσε την προηγούμενη, ως άνω, αίτησή της, με την επιφύλαξη να επανέλθει, κατόπιν συνεννόησής της με τον νέο βασικό μέτοχο, αφού θα έχουν ολοκληρωθεί γι’ αυτόν οι αναγκαίες διαδικασίες από την Τράπεζα της Ελλάδας».

Θυμίζουμε ότι το αρχικό αίτημα της Lyktos Participations ΑΕ, η οποία ελέγχει άνω του 10% του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας, είχε κατατεθεί στις 31 Οκτωβρίου.

Τι σχολίαζαν κύκλοι της Thrivest Holdings

«Ενημερωθήκαμε για την επιστολή που έστειλε η Lyktos Participations στο Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκρήτιας Τράπεζας, την οποία και μελετάμε», σχολίαζαν την ίδια μέρα κύκλοι της Thrivest Holdings, αναφορικά με το αίτημα της Lyktos Participations, συμφερόντων Μ. Σάλλα, για τη σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης.

Οι ίδιοι κύκλοι σημείωναν τότε ότι «εκτιμούμε την πρόθεση της Lyktos Participations να διευκολύνει την αλλαγή του Διοικητικού Συμβουλίου. Ομως, πιστεύουμε ότι πρέπει πρώτα να ολοκληρωθούν οι συνήθεις ρυθμιστικές διαδικασίες από την Τράπεζα της Ελλάδας (που διαρκούν έως 60 ημέρες), ώστε ο νέος κύριος μέτοχος (Thrivest Holdings -συμφερόντων Δ. Μπάκου, Γ. Καϋμενάκη, Α. Εξάρχου) να εκπροσωπηθεί στη Γενική Συνέλευση».

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ