Νέα
  • ΓΔ: 1392.62 +0.83%
  • Τζίρος: 120,44 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τράπεζα Πειραιώς: Mandate για την έκδοση νέου senior preffered ομολόγου κάτω των 500 εκατ. ευρώ

Mandate για την έκδοση νέου senior preferred ομολόγου έβγαλε πριν από λίγο η Τράπεζα Πειραιώς, ανακοινώθηκε πριν από λίγο στο Bloomberg. Η Τράπεζα Πειραιώς είναι η 3η τράπεζα (μετά από Alpha Bank και ΕΤΕ) που προχωρά σε έκδοση ομολόγου και απευθύνεται σε στοχευμένους θεσμικούς επενδυτές με στόχο την κάλυψη των υποχρεώσεων MREL.

Το βιβλίο προσφορών αναμένεται να ανοίξει έως την Παρασκευή.

To νέο ομόλογο θα είναι sub-benchmark, δηλαδή θα αντληθούν κάτω από 500 εκατ. ευρώ, ενώ θα έχει διάρκεια τεσσάρων ετών με δυνατότητα ανάκλησης στα τρία έτη, δηλαδή θα είναι τύπου 4NC3. Ο τίτλος αναμένεται να λάβει αξιολόγηση Β1 από την Moody’s και Β από την S&P.

►Διαβάστε επίσης: 

Εθνική Τράπεζα: Προχωρά σε έκδοση senior preferred ομολόγου πενταετούς διάρκειας

Η Τράπεζα Πειραιώς είχε αντλήσει 500 εκατ ευρώ τον Οκτώβριο του 2021 με πράσινο senior preferred ομόλογο εξαετούς διάρκειας, και απόδοση στο 3,875% . Εκτιμάται ότι η απόδοση του νέου ομολόγου θα είναι σημαντικά υψηλότερη απ’ ότι η τελευταία έκδοση εξαιτίας της μεγάλης ανόδου των ομολογιακών αποδόσεων

Όπως είχε γράψει η «Η», η Τράπεζα Πειραιώς αναζητούσε παράθυρο ευκαιρίας να βγει στις αγορές, ώστε να προχωρήσει σε ανάλογη έκδοση, ενώ πριν από μερικές εβδομάδες η  Alpha Bank προχώρησε στην έκδοση senior preferred ομολόγου με επιτόκιο 7,25%  και εν μέσω αναταράξεων στις αγορές άντλησε 400 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι το Ενιαίο Συμβούλιο Εξυγίανσης της ΕΕ (SRB) έχει δώσει στις ευρωπαϊκές τράπεζες προθεσμία μέχρι τέλος του 2023 να πετύχουν δείκτες κεφαλαίων ΜREL – δηλαδή «μαξιλάρι» ασφαλείας σε περίπτωση που χρειαστεί εξυγίανση- στο 25% - 26% των κεφαλαίων τους. Οι ελληνικές τράπεζες ωστόσο έχουν δύο επιπλέον χρόνια, μέχρι το τέλος του 2025, λόγω της δεκαετούς και πλέον κρίσης και της εντατικής προσπάθειας δραστικής μείωσης των «κόκκινων» δανείων. Ωστόσο, έχουν τεθεί ενδιάμεσοι στόχοι από τον SRB.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ