Νέα

Στις αγορές και πάλι η Εθνική Τράπεζα με νέο senior preferred ομόλογο - Στο 8,75% το αρχικό επιτόκιο

Εθνική Τράπεζα
Πηγή: Eurokinissi

Με στόχο την άντληση 200 εκατ. στερλινών, η Εθνική τράπεζα προχωρά στην έκδοση νέου senior preferred ομολόγου, διαρκείας 4,5 ετών με δυνατότητα ανάκλησης μετά τα 3,5 έτη (4,5ΝC3,5) με λήξη στις 2 Ιουνίου 2027. 

Τα βιβλία προσφορών άνοιξαν με αρχικό επιτόκιο στην περιοχή του 8,75%. Πρόκειται για τη δεύτερη έκδοση, δέκα μέρες μετά από αυτή του 5ετούς senior preferred ομολόγου μέσω του οποίου η τράπεζα άντλησε 500 εκατ. ευρώ με το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 7,5% και το κουπόνι στο 7,25%.

Τα κεφάλαια που θα αντληθούν από αυτή τη νέα έκδοση θα χρησιμοποιηθούν για την περαιτέρω ενίσχυση των ΜREL και για γενικούς εταιρικού και χρηματοδοτικούς σκοπούς.

Τη διαδικασία της έκδοσης έχει αναλάβει να "τρέξει η Goldman Sachs ως μοναδικός bookrunner, ενώ το ομόλογο θα εισαχθεί στην αγορά του Λουξεμβούργου και αναμένεται να λάβει αξιολόγηση Ba3 από τη Moody’s και B+ από την S&P.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ