Νέα
  • ΓΔ: 1021.16 -3.06%
  • Τζίρος: 89,42 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Alpha Bank: Προχωρά στην έκδοση νέου senior preferred ομόλογου 300 εκατ. ευρώ

Alpha Bank / Πηγή: Εurokinissi
Alpha Bank / Πηγή: Εurokinissi

Την πρόθεση έκδοσης νέου ομολόγου υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας (senior preferred bond) ύψους Ευρώ 300 εκατ. ανακοίνωσε σήμερα η Alpha Bank, στο πλαίσιο κάλυψης των Ελάχιστων Απαιτήσεων Ιδίων Κεφαλαίων και Επιλέξιμων Υποχρεώσεών της (MREL). Την είδηση της νέας έξοδου στις αγορές της Alpha Bank,με την έκδοση oμολόγου είχε δημοσιεύσει νωρίτερα και η «Η».

Οπως σημειώνει σε σχετική-ενημέρωση η Alpha Bank: Σε συνέχεια της πρόσφατης πολύ επιτυχημένης έκδοσης και λαμβάνοντας υπόψη τη θετική συγκυρία στις αγορές, η Alpha Bank αποφάσισε να καλύψει εκ των προτέρων μέρος των μελλοντικών MREL αναγκών, μέσω μιας νέας έκδοσης με μεγαλύτερη διάρκεια, που καλύπτει τον τελικό στόχο για τα απαιτούμενα εποπτικά κεφάλαια τον Ιανουάριο του 2026.

Το ομόλογο θα έχει διάρκεια 4,5 ετών με δυνατότητα ανάκλησης στα 3,5 χρόνια, με τις BNP Paribas, Deutsche Bank, Goldman Sachs και Morgan Stanley να έχουν αναλάβει τη διενέργεια της έκδοσης στο άμεσο μέλλον.

Όπως επισημάνθηκε κατά την πρόσφατη παρουσίαση των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων, η Τράπεζα έχει ήδη επιτύχει τον ενδιάμεσο στόχο MREL και παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην περαιτέρω  πορεία της προς την κάλυψη των εποπτικών της MREL υποχρεώσεων.

Η συναλλαγή θα επιτρέψει επίσης, σε πλήρως εθελοντική βάση, στους κατόχους του Senior Preferred ομολόγου, ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ που εκδόθηκε τον Δεκέμβριο του 2021 με ημερομηνία ανάκλησης τον Φεβρουάριο του 2023, να μεταφέρουν τη θέση τους στη νέα έκδοση νωρίτερα από την προγραμματισμένη ημερομηνία ανάκλησης ή εναλλακτικά να επιδιώξουν την πρόωρη ρευστοποίηση  με τους ίδιους όρους (τιμή 100%).

Η Alpha Bank εκτιμώντας ιδιαίτερα την ισχυρή θεσμική υποστήριξη των κατόχων του εν λόγω ομολόγου, δημιούργησε ένα εθελοντικό πλαίσιο για να διευκολύνει τους ομολογιούχους να συμμετέχουν σε μια νέα έκδοση αναφοράς, με μακροπρόθεσμο επενδυτικό ορίζοντα, η οποία θα υποστηρίζεται τόσο από νέους διεθνείς όσο και εγχώριους επενδυτές.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ