Νέα
  • ΓΔ: 1261.67 +0.28%
  • Τζίρος: 120,89 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

«Σπίτι μου»: Πότε ξεκινά το πρόγραμμα για τους νέους και ποιο θα είναι το πλαφόν του δανείου

Πηγή: Eurokinissi

Το πρώτο τρίμηνο του 2023 θα ξεκινήσει το πρόγραμμα «Σπίτι μου» που θα επιτρέπει σε νέους 25-39 ετών τη χορήγηση στεγαστικού δανείου με ευνοϊκούς όρους, όπως δήλωσε ο διοικητής της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), Σπύρος Πρωτοψάλτης, μιλώντας στην εκπομπή «Ωρα Ελλάδος» στο Open TV.

«Δέκα χρόνια τώρα δεν υπήρχε στεγαστική πολιτική σε αυτήν τη χώρα, Εχουμε οικόπεδα σε όλη τη χώρα, τα οποία πολλά από αυτά έχουν και άδεια οικοδομής και έμεναν αναξιοποίητα», σχολίασε αρχικά ο διοικητής της ΔΥΠΑ.

Αναφερόμενος στο στεγαστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης, ο κ. Πρωτοψάλτης μίλησε για στήριξη των ευάλωτων και των νέων, μέσα από μια «εύκολη διαδικασία», ενώ αναμένεται να καλυφθούν 3.300 σπίτια.

►Διαβάστε επίσης - Στεγαστικά δάνεια: Οι «φυλές» των δανειοληπτών και... η ζώνη υψηλού κινδύνου

Το ηλικιακό όριο των δικαιούχων είναι 25-39 ετών και η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι η εξής, σύμφωνα με τον κ. Πρωτοψάλτη:

  • «Θα έρθουν στις τράπεζες να κάνουν κατευθείαν την αίτηση 
  • Θα τους δοθεί ένα δάνειο για την πρώτη κατοικία
  • Τα 3/4 του κεφαλαίου που θα δώσουμε εμείς δεν θα έχουν τόκο. Αρα, ο μόνος τόκος που θα πληρώσουν είναι στο 25% της τράπεζας, το επιτόκιο εκείνης της στιγμής. Δηλαδή, θα είναι 1/4 του επιτοκίου που κανονικά θα πλήρωνε κάποιος.
  • Αν είσαι τρίτεκνος ή πολύτεκνος είναι πλήρως άτοκο το δάνειο
  • Το 90% της αξίας του σπιτιού θα την καλύψουμε εμείς
  • Η εμπορική αξία του σπιτιού δεν μπορεί να ξεπερνάει τις 200.000 ευρώ και τα 150 τ.μ. και να είναι τουλάχιστον 15ετίας και το δάνειο δεν μπορεί να είναι πάνω από 150.000».

Ο κ. Πρωτοψάλτης επισήμανε ότι ο ενδιαφερόμενος πρέπει να έχει εισόδημα τουλάχιστον 10.000 ευρώ και τόνισε ότι «για κάποιους η δόση που θα έχουν να πληρώνουν θα είναι χαμηλότερη από το ενοίκιο που έχουν αυτή τη στιγμή.

Η ζήτηση για το πρόγραμμα είναι ήδη υψηλή, σύμφωνα με τον διοικητή της ΔΥΠΑ, υπογραμμίζοντας ότι «αν πάει καλά και εξαντληθεί ο προϋπολογισμός, εμείς ευχαρίστως να διπλασιάσουμε το ποσό που θα βάλουμε».

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ