Νέα
  • ΓΔ: 1424.04 +0.16%
  • Τζίρος: 184,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Attica Bank: Με την Thrivest στην ΑΜΚ των 490 εκατ. ευρώ – Τι αποφάσισε το ΔΣ

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Συνομιλίες με την Thrivest Holdings Ltd των Δ. Μπάκου και Γ. Καϋμενάκη ξεκινά η Attica Bank, όπως ξεκαθαρίζει ανακοίνωση της τράπεζας στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Πριν από λίγο, σήμερα Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου, ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του ΔΣ της Τράπεζας Αττικής, που αποφάσισε την έναρξη των συζητήσεων για συμμετοχή της Thrivest Holdings στην Αttica Bank, έχοντας λάβει από την προηγούμενη εβδομάδα επιστολή με την οποία η εταιρεία συμφερόντων Μπάκου – Καϋμενάκη – Εξάρχου εκδήλωσε σχετικό ενδιαφέρον. 

Η έναρξη των συζητήσεων ξεκινάει με την ανταλλαγή πληροφοριών και στοιχείων με τη Thrivest σε σχέση με τη συμμετοχή της στην ΑΜΚ των 490 εκατ ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την κρίσιμη συνεδρίαση του ΔΣ απουσίαζαν οι εκπρόσωποι (Ειρήνη Μαραγκουδάκη – Partric Horend) της Ellington, η οποία -καθώς φαίνεται- κινείται προς την έξοδο.

Συγχώνευση με την Παγκρήτια

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς η Attica Bank αναφέρει ότι μέχρι σήμερα δεν έχει ληφθει καμία πρόταση ή απόφαση περί συγχώνευσης της τράπεζας με οποιοδήποτε χρηματοπιστωτικό ίδρυμα.

Η απάντηση της Attica Bank δόθηκε καθώς η Thrivest είναι στρατηγικός επενδυτής της Παγκρήτιας και ενδεχόμενη συμμετοχή και στην Attica Bank, δρομολογεί σε δεύτερο χρόνο, όπως εκτιμάται και τη συγχώνευση των δύο τραπεζών.

Επιπελόν, όπως αναφέρει η Attica Bank, το πλήρες νέο Business & Capital plan της Τράπεζας στο πλαίσιο της κεφαλαιακής της ενίσχυσης θα υποβληθεί στις αρμόδιες εποπτικές αρχές στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Για λοιπά ζητήματα που σχετίζονται με τις ενέργειες κεφαλαιοποίησης της, η Τράπεζα αναφέρεται στις ανωτέρω ανακοινώσεις της. Η Τράπεζα θα ενημερώνει άμεσα το επενδυτικό κοινό για οποιαδήποτε εξέλιξη.

Attica Bank / Πηγή: Eurokinissi
Attica Bank / Πηγή: Eurokinissi

►Διαβάστε επίσης: Attica Bank: Σήμερα στο Δ.Σ η πρόταση της Τhrivest για συμμετοχή στην ΑΜΚ

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Attica

Η Attica Bank Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία (εφεξής η «Τράπεζα»), σε συνέχεια των από 16-12-2022, 04-01-2023 και 18-01-2023 ανακοινώσεων της και σε σχέση με τη λήψη επιστολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την εταιρεία Thrivest Holdings Ltd για συμμετοχή της στην υπό υλοποίηση αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας, γνωστοποιεί προς το επενδυτικό κοινό ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας στη σημερινή του συνεδρίαση ενέκρινε την έναρξη συζητήσεων και την ανταλλαγή πληροφοριών και στοιχείων με τον ενδιαφερόμενο σε σχέση με τη συμμετοχή του σε αυτή.

Σημειώνεται, κατόπιν και σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, πως μέχρι σήμερα δεν έχει ληφθεί καμία πρόταση ή απόφαση περί συγχώνευσης της Τράπεζας με οποιοδήποτε χρηματοπιστωτικό ίδρυμα. Περαιτέρω το πλήρες νέο Business & Capital plan της Τράπεζας στο πλαίσιο της κεφαλαιακής της ενίσχυσης θα υποβληθεί στις αρμόδιες εποπτικές αρχές στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Για λοιπά ζητήματα που σχετίζονται με τις ενέργειες κεφαλαιοποίησης της, η Τράπεζα αναφέρεται στις ανωτέρω ανακοινώσεις της.

Η Τράπεζα θα ενημερώνει άμεσα το επενδυτικό κοινό για οποιαδήποτε εξέλιξη

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ