Νέα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

doValue: Πώληση χαρτοφυλακίου NPL αξίας 630 εκατ. ευρώ στη δευτερογενή αγορά

H doValue S.p.A. ανακοίνωσε την ολοκλήρωση του Project Souq, που προβλέπει την πώληση στην Intrum δύο χαρτοφυλακίων NPL μικτής λογιστικής αξίας περίπου €630 εκατ. που συνδέονται με τις τιτλοποιήσεις Cairo 1 και Cairo 2, τελούν υπό τη διαχείριση της doValue Greece και έγιναν μέσω του προγράμματος «Ηρακλής» που περιλαμβάνει εγγυήσεις του ελληνικού Δημοσίου στα ομόλογα υψηλής διαβάθμισης.

Η συναλλαγή δομήθηκε, εκτελέστηκε και ολοκληρώθηκε από την doValue Greece σε συνθήκες αστάθειας στην αγορά και υποστηρίζει την επίτευξη των στόχων του επιχειρηματικού σχεδίου των δύο τιτλοποιήσεων. Παράλληλα η doValue Greece διατηρεί τη διαχείριση των δύο χαρτοφυλακίων μέσω μιας νέας σύμβασης διαχείρισης με την Intrum που απέκτησε τα δύο χαρτοφυλάκια.

Η διαδικασία πώλησης υποστηρίχθηκε από την doLook, την ψηφιακή πλατφόρμα διαπραγμάτευσης Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων την οποία η doValue έχει από κοινού αναπτύξει με την Fintech εταιρεία Debitos. Η Hellenic Finance ενήργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος για τη διαδικασία πώλησης.

Το Project Souq είναι μια από τις μεγαλύτερες πωλήσεις χαρτοφυλακίων NPL στη δευτερογενή αγορά στην Ευρώπη και η πρώτη συναλλαγή NPL στη δευτερογενή αγορά στην πλατφόρμα doLook που υλοποιήθηκε στην Ελλάδα.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ