Νέα
  • ΓΔ: 1244.75 +2.16%
  • Τζίρος: 137,93 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

MIG: Δεκτό το αίτημα της Πειραιώς να παγώσει το deal με Attica έως την απόφαση της Επ. Ανταγωνισμού

Μικρή αναβολή της μεταβίβασης της συμμετοχής που κατέχει η Marfin Investment Group στην Attica Συμμετοχών προς τη Strix Holdings L.P. ζήτησε η Τράπεζα Πειραιώς μέχρις ότου ληφθεί και η αιτηθείσα από την Τράπεζα έγκριση της απόκτησης ελέγχου επί της εταιρείας από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

«Κατόπιν της έγκρισης αυτής η Τράπεζα Πειραιώς θα καταστεί ελέγχουσα της Εταιρίας και θα μπορεί νόμιμα να χωρήσει η διαδικασία του άρθρου 99 Ν. 4548/2018 σε πραγματική και όχι υποθετική προληπτική βάση, όπως σήμερα ζητούν οι ανταγωνιστές μέτοχοι χωρίς να προβλέπεται στο νόμο», υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της MIG αποφάσισε «με αποκλειστικό γνώμονα το εταιρικό συμφέρον και προς αποφυγήν και νέων ασκόπων δικαστικών αντιδικιών» να αποδεχθεί το αίτημα της Τράπεζας Πειραιώς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της MIG: 

Σε συνέχεια της ιδίας ημερομηνίας (6.3.2023) Ανακοίνωσης των αποφάσεων της Μετ’ Αναβολήν Επαναληπτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της 3.3.2023, η «MARFIN INVESTMENT GROUP ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» (εφεξής «η Εταιρία») ανακοινώνει την έγκριση από την Γενική Συνέλευση της μεταβίβασης της συνολικής (άμεσης και έμμεσης) συμμετοχής της στην θυγατρική «ATTICA Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» προς την «STRIX HOLDINGS L.P.» με αντάλλαγμα τη μεταβίβαση προς την Εταιρία του συνόλου των ομολογιακών δανείων εκδόσεώς της σύμφωνα με το άρθρο 23 Ν. 4706/2020, η οποία έγκριση αποτελούσε όρο για την πραγματοποίηση της μεταβίβασης.

Μετά την λήψη της απόφασης από την Γενική Συνέλευση των Μετόχων της, την 5.3.2023 η Εταιρία έγινε αποδέκτης αιτήματος της μετόχου Τραπέζης Πειραιώς, να εξετασθεί, εφόσον δεν συντρέχουν λόγοι επίσπευσης για την προστασία του εταιρικού συμφέροντος, ενόψει των επισήμως δηλωμένων προθέσεων των μειοψηφούντων ανταγωνιστών της Εταιρίας να προσπαθήσουν με κάθε μέσο να αμφισβητήσουν τις νόμιμες αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης και του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας, προς προστασίαν του κύρους της διαδικασίας και των αποφάσεων, το ενδεχόμενο αναμονής στην κατάρτιση της μεταβίβασης μέχρις ότου ληφθεί και η αιτηθείσα από την Τράπεζα Πειραιώς έγκριση της απόκτησης ελέγχου επί της Εταιρίας από την Επιτροπή Ανταγωνισμού· κατόπιν της έγκρισης αυτής η Τράπεζα Πειραιώς θα καταστεί ελέγχουσα της Εταιρίας και θα μπορεί νόμιμα να χωρήσει η διαδικασία του άρθρου 99 Ν. 4548/2018 σε πραγματική και όχι υποθετική προληπτική βάση, όπως σήμερα ζητούν οι ανταγωνιστές μέτοχοι χωρίς να προβλέπεται στο νόμο.

 Δεδομένων των μεταβολών στην μετοχική βάση της Εταιρίας και των λοιπών εξελίξεων από την ημερομηνία ανακοίνωσης της πρότασης για την κατάρτιση της συναλλαγής και την ημερομηνία σύγκλησης της Γενικής Συνέλευσης μέχρι σήμερα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας αποφάσισε την 5.3.2023 με αποκλειστικό γνώμονα το εταιρικό συμφέρον και προς αποφυγήν και νέων ασκόπων δικαστικών αντιδικιών να αποδεχθεί το αίτημα της Τράπεζας Πειραιώς κατά τα ανωτέρω».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ