Νέα
  • ΓΔ: 1217.75 +1.45%
  • Τζίρος: 79,25 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Attica Bank: «Φρένο» στην είσοδο της Thrivest - Τα αγκάθια και τα σενάρια

Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

«Φρένο» μέχρι νεοτέρας στη διαδικασία εισόδου της Thrivest (Μπάκος-Καϋμενάκης-Εξάρχου) στην Αttica Bank. Ο υποψήφιος επενδυτής, αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, θέλει να προηγηθεί τη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 490 εκατ. ευρώ, η συμφωνία με τους  βασικούς μετόχους, δηλαδή το ΤΧΣ που κατέχει το 69,5% και το ΤΜΕΔΕ που κατέχει 20,11% για το ολοκληρωμένο σχέδιο εξυγίανσης και της συγχώνευσης Attica Bank–Παγκρήτιας, ώστε να δημιουργηθεί ο 5ος τραπεζικός πόλος.

Αντίθετα, οι μέτοχοι της Attica Bank φέρεται να επιθυμούν να ολοκληρωθεί η επικείμενη ΑΜΚ (μέχρι τέλος Απριλίου), χωρίς να αναληφθούν δεσμεύσεις για την επόμενη μέρα της αύξησης.

Ετσι, την περασμένη Παρασκευή οι σύμβουλοι της Τhrivest  «πάγωσαν» το άτυπο due diligence που ήταν σε εξέλιξη –κατά πληροφορίες πλησίαζε στην ολοκλήρωσή του– κίνηση που ενδεχομένως να  αποτελεί μέσο πίεσης, καθώς το χρονοδιάγραμμα της αύξησης είναι πιεστικό.

Υπενθυμίζεται ότι η Thrivest, μετά την αποχώρηση της Ellington, εξέφρασε τη βούληση να αναλάβει το ρόλο του «λευκού ιππότη» συμμετέχοντας με 100 εκατ. ευρώ στην ΑΜΚ, θέτοντας  συγκεκριμένους όρους και ειδικότερα: καθορισμός τιμής της ΑΜΚ που θα αποτυπώνει την πραγματική αξία της τράπεζας και δεν θα είναι απόρροια κερδοσκοπικών παιχνιδιών, ο «λογαριασμός» που θα έβγαζε το due diligence να μην ήταν εξωπραγματικός (οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 400-450 εκατ. ευρώ που πρέπει να καλυφθούν ενδεχομένως εντός του 2024), η Thrivest να μπει στην αύξηση μέσω παραίτησης του ΤΜΕΔΕ και του ΕΦΚΑ και τέλος να οριστεί το πλαίσιο συγχώνευσης Attica Bank – Παγκρήτιας. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ