Νέα
  • ΓΔ: 1426.2 +0.27%
  • Τζίρος: 82,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Α. Πατέλης για τραπεζική κρίση: Αβέβαιο το μέλλον - Η Ελλάδα δεν είναι όπως πριν

Για τις αβεβαιότητες που έχουν φέρει οι εξελίξεις στις ευρωπαϊκές τράπεζες και κυρίως με την κρίση της Credit Suisse, αλλά μετά και την κατάρρευση της Silicon Valley Bank αναφέρθηκε με μήνυμα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης.

«Σήμερα όλοι παρακολουθούμε την κατάρρευση της SVB στην Αμερική και τα προβλήματα της Credit Suisse στην Ευρώπη. Κανείς δεν ξέρει πως θα εξελιχθεί το παγκόσμιο τραπεζικό σκηνικό, ωστόσο η χώρα μας δεν είναι καθόλου, αλλά καθόλου όπως ήταν πριν», σημειώνει στο μήνυμα του.

Και συνεχίζει: «Να θυμηθούμε την περιπέτεια με τα capital controls και τους φόβους για κούρεμα καταθέσεων. Αυτά δεν πρόκειται να ξαναγίνουν. Διαβάζουμε ότι η εταιρεία τεχνολογίας δηλώνει δημοσίως ότι μεταφέρει τα χρήματά της από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα για ασφάλεια».

Τα κόκκινα δάνεια

Ο Αλέξης Πατέλης στη συνέχεια κάνει αναφορά στα κόκκινα δάνεια σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Φυσικά έγινε τρομερή δουλειά τα τελευταία χρόνια με τον «ΗΡΑΚΛΗ» που απομειώθηκαν τα «κόκκινα δάνεια» στις τραπεζές μας σε μονοψήφιο αριθμό. Φανταστείτε να ήμασταν ακόμη στα επίπεδα του 2019.

«Οι ελληνικές τράπεζες έχουν σήμερα από τον υψηλότερο λόγο καταθέσεων προς δάνεια στην Ευρώπη και το ρυθμιστικό πλαίσιο είναι πάρα πολύ αυστηρό».

Τα επιτόκια

Τέλος αναφερόμενος στα επιτόκια σημειώνει: «Η άνοδος των επιτοκίων παγκοσμίως  θα συνεχίζει να δημιουργεί προβλήματα στην οικονομία και τις αγορές, ωστόσο η χώρα μας δεν είναι πια στο επίκεντρο.

«Πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια προσήλωση στην σταθερότητα  της χώρας μας και στην ενδυνάμωση των θεσμών

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ