Νέα
  • ΓΔ: 1424.04 +0.16%
  • Τζίρος: 184,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βρεττού (Attica Bank): Η Τράπεζα διαθέτει ρευστότητα άνω των 3 δισ. ευρώ σε καταθέσεις

Πηγή: Eurokinissi

Ως πολύ μεγάλο και φιλόδοξο πλάνο, που έχει μπροστά του δρόμο και πολλά βήματα που πρέπει να γίνουν, χαρακτήρισε τη διαδικασία συγχώνευσης με την Παγκρήτια Τράπεζα για τη δημιουργία του πέμπτου τραπεζικού πυλώνα, η CEO της Attica Bank, Ελένη Βρεττού, δηλώντας ταυτόχρονα αισιόδοξη για την πορεία του εγχειρήματος. «Μια συνένωση που έχει εμπορικό έρεισμα, δηλαδή μπορεί να προσφέρει κάτι διαφορετικό στον πελάτη, καλύτερα προϊόντα, εξυπηρέτηση, διαδικασίες, σίγουρα μπορεί να είναι κερδοφόρα» είπε, στο πλαίσιο του 8ου Οικονομικού Φόρουμ Δελφών.

Η κ. Βρεττού χαρακτήρισε ακόμα ως ιστορική για την τράπεζα τη σημερινή ημέρα, καθώς έπειτα από «ένα δύσκολο ταξίδι 12 ετών, καταφέραμε να ολοκληρώσουμε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 473 εκατ. ευρώ», η οποία όχι μόνο καλύπτει τους ελάχιστους απαιτούμενους δείκτες, αλλά δημιουργεί ένα μεγάλο μαξιλάρι ασφαλείας για την υλοποίηση του πλάνου της Attica Bank.

«Έχουμε ένα όραμα [...] για ένα κενό που είδαμε από την αρχή στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, όταν ανέλαβα τον Σεπτέμβριο» είπε, αναφέροντας ότι το όραμα αυτό σχετίζεται με τους πελάτες που δεν έχουν είτε την εξυπηρέτηση που επιθυμούν από το τραπεζικό σύστημα είτε την επαρκή πρόσβαση σε αυτό.

Πρόσθεσε πως πλέον οι πελάτες της Attica την εμπιστεύονται, γεγονός που αντανακλάται και στην αύξηση της πιστωτικής επέκτασης ήδη πριν από την ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, ενώ η Τράπεζα διαθέτει ρευστότητα άνω των 3 δισ. ευρώ σε καταθέσεις.

Η κ. Βρεττού σημείωσε ακόμα πως η Τράπεζα θα βγει τώρα στην αγορά με σειρά νέων προϊόντων, «τόσο στο κομμάτι των ψηφιακών προϊόντων, όσο και σε εναλλακτικά προϊόντα, που έρχονται σε συνεργασία με επιμελητήρια ή εταιρείες του εξωτερικού, που έχουν κάνει κάτι διαφορετικό και ψάχνουν outlet στην ελληνική αγορά». Εταιρείες του εξωτερικού, που αναζητούν συνεργασίες με μια πιο μικρή τράπεζα, γιατί αυτή θα τους βοηθήσει να κάνουν αυτό το άνοιγμα στην Ελλάδα πιλοτικά.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ