Νέα
  • ΓΔ: 1270.35 -0.39%
  • Τζίρος: 95,05 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Bloomberg για συνέντευξη Στουρνάρα στην «Η»: Η ΕΚΤ πλησιάζει στο τέλος των αυξήσεων στα επιτόκια

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας

Στη συνέντευξη του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, στην «Η» αναφέρεται δημοσίευμα του Bloomberg με τίτλο: «Η ΕΚΤ πλησιάζει στο τέλος των αυξήσεων στα επιτόκια».

Στην ερώτηση, αν είμαστε κοντά στο τέλος του ανοδικού κύκλου των επιτοκίων και αν τελικά θα επανέλθουμε σε μηδενικά επιτόκια, ο διοικητής της ΤτΕ απάντησε: «Είμαστε κοντά στο τέλος. Δεν έχουμε φτάσει ακόμα, άρα συμφωνώ με την κυρία Λαγκάρντ ότι κάποιο δρόμο ακόμα έχουμε. Δεν μπορούμε να πούμε ακόμα πόσες αυξήσεις θα γίνουν. Αυτό θα εξαρτηθεί από τις προβλέψεις για τον πληθωρισμό, την οικονομική ανάπτυξη και τις χρηματοπιστωτικές συνθήκες». 

«Ενδεχομένως να επιστρέψουμε πάλι σε πολύ χαμηλά επιτόκια. Δεν το γνωρίζουμε όμως ακόμα. Υπάρχει πάντως το ενδεχόμενο αυτό», πρόσθεσε. 

«Όπως εξελίσσονται σήμερα τα πράγματα και, αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, μπορούμε να πούμε ότι μέσα στο 2023 θα τελειώσουν οι αυξήσεις των επιτοκίων», δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης. 

Διαβάστε επίσης: Γιάννης Στουρνάρας στην «Η»: Δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για να χωρέσουν όλες αυτές οι εξαγγελίες που γίνονται προεκλογικά

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ