Νέα
  • ΓΔ: 1217.75 +1.45%
  • Τζίρος: 79,25 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Το ανανεωμένο στρατηγικό πλάνο της Alpha Bank - Στόχοι κερδοφορία και μερίσματα

Αύριο τα αποκαλυπτήρια του ανανεωμένου στρατηγικού πλάνου της Alpha Bank για τα έτη 2023-2025. Το virtual Inverstor Day που διοργανώνει αύριο Τετάρτη (7/6) η διοίκηση της τράπεζας προσεκλύσει το ενδιαφέρον των οίκων αξιολόγησης και επενδυτών καθώς η παρουσιαστεί το σχέδιο ανάπτυξης της τράπεζας και οι αναθεωρημένοι στόχοι για το 2023 που θα διαμορφώσουν την μελλοντική στρατηγική κατεύθυνση του ομίλου.

Διαβάστε επίσης: Τράπεζες: Συνεχίζεται η μείωση καταστημάτων και εργαζομένων - Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΕΚΤ

Το Investor Day θα πραγματοποιηθεί έναv μήνα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του α’ τριμήνου, τα οποία ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών με Goldnan Sachs, Deutsche Bank και JP Morgan να αναφέρουν ότι τα κέρδη που ανακοίνωσε η τράπεζα είναι υψηλότερα κατά τουλάχιστον 30% από τις αρχικές εκτιμήσεις (Κέρδη μετά από Φόρους ανήλθαν σε 111,2 εκατ ευρώ και σε 162 εκατ. ευρώ τα προσαρμοσμένα κέρδη μετά από φόρους).

Στόχοι κερδοφορία και μερίσματα

Κεντρικοί στόχοι της η αύξηση της κερδοφορίας και η διανομή ισχυρών μερισμάτων, αρχής γενομένης από το 20% της  φετινή χρήση (ίσως και μεγαλύτερο ποσοστό) όπως έχει ήδη αναφέρει στους αναλυτές κατά στο πλαίσιο της παρουσίασης των αποτελεσμάτων του α’ τριμήνου 2023 ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank  κ. Βασίλης Ψάλτης που μαζί με τα ανώτερα στελέχη της τράπεζας θα παρουσιάσει τη νέα στρατηγική της Alpha Bank.

Διαβάστε επίσης: ΤτΕ: Αυξήθηκαν 1,1 δισ. ευρώ οι καταθέσεις των νοικοκυριών τον Απρίλιο

Διαβάστε επίσης: Alpha Bank: Ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών τα αποτελέσματά της

Η νέα στρατηγική

Η νέα στρατηγική θα γίνει έμφαση σε τρεις βασικούς τομείς:  στο Wholesale, με την τράπεζα να στοχεύει σε πολύ σοβαρή πιστωτική επέκταση, με έμφαση στις πράσινες χρηματοδοτήσεις  και το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας να διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο. Ειδικό κεφάλαιο αποτελεί ο τουρισμός, και είναι χαρακτηριστικό ότι οι συνολικές χρηματοδοτήσεις για τη στήριξη νέων επενδύσεων στον κλάδο – ατμομηχανή της οικονομίας υπερέβησαν τα 800 εκατ.ευρώ, με το συνολικό χαρτοφυλάκιο να διαμορφώνεται στα Ευρώ 2,5 δισ.

Δεύτερον, σε ότι αφορά το Retail,  η ψηφιοποίηση παραμένει προτεραιότητα για την τράπεζα και στόχος είναι όλες οι βασικές συναλλαγές να μπορούν να πραγματοποιηθούν  τα αμέσως επόμενα χρόνια από τα εναλλακτικά κανάλια της τράπεζας.

Η τράπεζα εξάλλου προσανατολίζεται στη δημιουργία νέων προϊόντων για συγκεκριμένες κατηγορίες – ομάδων  πελατών της λιανικής τραπεζικής ώστε να καλύψει με τρόπο ολιστικό τις ανάγκες τους  (πχ οικογένειες ) με ανταγωνιστικούς όρους.

Διαβάστε επίσης: Alpha Bank: Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση του Hermes σε Davidson Kempner και Fortress

Σημαντικό κεφάλαιο για τον όμιλο της Alpha Bank είναι οι διεθνείς δραστηριότητες και η μεγάλη έμφαση θα δοθεί σε Ρουμανία και Κύπρο με στόχο την αύξηση των μεριδίων των θυγατρικών της στις εν λόγω αγορές κυρίως μέσω της αύξησης των χορηγήσεων.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ