Νέα
  • ΓΔ: 1276.28 +0.22%
  • Τζίρος: 40,14 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Eurobank: Σχεδιάζει επέκταση σε Σαουδική Αραβία, Ντουμπάι, Ισραήλ και Ινδία

Σταύρος Ιωάννου

H Eurobank σχεδιάζει να επεκτείνει τις δραστηριότητές της σε νέες αγορές, μεταξύ των οποίων της Σαουδικής Αραβίας, του Ντουμπάι, της Ινδίας και του Ισραήλ – στοχεύοντας σε πλούσιους πελάτες καθώς επιδιώκει να αυξήσει την κερδοφορία της από διεθνείς δραστηριότητες.

«Για να έχουμε επιτυχία θα πρέπει να αφήσουμε το αποτύπωμά μας και αυτό μπορεί να γίνει μόνο όταν αυξάνεις τις αγορές που λειτουργείς», δήλωσε στο Bloomberg ο Σταύρος Ιωάννου, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, προσθέτοντας ότι υπάρχουν αναπτυσσόμενες αγορές όσον αφορά τη διαχείριση πλούτου, όπου θα πρέπει να μπεις αρκετά νωρίς για να αξιοποιήσεις τις προοπτικές και τις ευκαιρίες».

Η Eurobank έχει ήδη παρουσία στην Κύπρο, το Λουξεμβούργο, τη Βουλγαρία και το Λονδίνο, ενώ πρόσφατα απέκτησε τη θυγατρική της θυγατρική της BNP Paribas για personal finance στη Βουλγαρία, αυξάνοντας το χαρτοφυλάκιο δανείων της κατά 400 εκατ. ευρώ και τις καταθέσεις της κατά 100 εκατ. ευρώ.

Η Κύπρος θα γίνει κόμβος για τις διεθνείς δραστηριότητες

Αύξησε στο 29,2% τη συμμετοχή της στην Ελληνική Τράπεζα, τη δεύτερη μεγαλύτερη στην Κύπρο, σκοπεύοντας σύντομα να την αυξήσει περαιτέρω. Εχει επίσης τη δική της θυγατρική στην Κύπρο και θέλει να μετατρέψει την παρουσία της στην Κύπρο σε κόμβο για την εξυπηρέτηση των νέων αγορών.

«Εχουμε να παίξουμε έναν περιφερειακό ρόλο τόσο ως ελληνική τράπεζα όσο και μέσω της κυπριακής θυγατρικής μας, λόγω της εγγύτητας της Κύπρου με αγορές, όπως του Ισραήλ, της Σαουδικής Αραβίας, του Ντουμπάι και της Ινδίας», σημείωσε ο κ. Ιωάννου, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να έχει η Eurobank γραφείο αντιπροσωπείας σε κάποιες από αυτές τις χώρες. 

Αποβλέπει στον πλήρη έλεγχο της Ελληνικής Τράπεζας

Η Eurobank θα ήθελε «να έχει τον πλήρη έλεγχο της Ελληνικής Τράπεζας στην Κύπρο σε κάποιο χρονικό σημείο», πρόσθεσε.

 Η τράπεζα έχει λάβει εξ άλλου τις σχετικές εγκρίσεις από τον εποπτικό βραχίονα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την επαναγορά της συμμετοχής του ελληνικού δημοσίου σε αυτή. Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας κατέχει ποσοστό 1,4% των μετοχών της Eurobank και έχει αναγγείλει το σχέδιο του για αποεπένδυση από τις ελληνικές τράπεζες.

Τα κέρδη της Eurobank από διεθνείς συναλλαγές αντιστοιχούσαν στο 33% των συνολικών κερδών του Ομίλου στο τέλος Μαΐου έναντι περίπου 25% το 2022. Εως τον Σεπτέμβριο, η τράπεζα θα έχει οριστικοποιήσει τη στρατηγική της και από το νέο έτος θα αρχίσει να υλοποιεί το σχέδιο επέκτασής της.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ