Νέα
  • ΓΔ: 1446.92 -0.17%
  • Τζίρος: 83,48 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurobank: Αύξηση 18% του δείκτη κεφαλαίων στο βασικό σενάριο (πίνακας)

Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Η Eurobank Ergasias Υπηρεσιών και Συμμετοχών Α.Ε. (Eurobank) ανακοινώνει ότι ολοκλήρωσε με επιτυχία την πανευρωπαϊκή άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων 2023 («Άσκηση») η οποία συντονίστηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών (ΕΑΤ) σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Συστημικού Κινδύνου.

Η Άσκηση δεν προσδιορίζει συγκεκριμένο ελάχιστο ποσοστό επιτυχίας / αποτυχίας. Ωστόσο, τα αποτελέσματα της Άσκησης χρησιμοποιούνται από την ΕΚΤ ως μια σημαντική πηγή πληροφόρησης στο πλαίσιο της Διαδικασίας Εποπτικής Αξιολόγησης και Ελέγχου.

Τα αποτελέσματα της Eurobank

Τα αποτελέσματα της Eurobank καθώς και η ανθεκτικότητα της στις παραμέτρους του δυσμενούς σεναρίου της Άσκησης είναι σημαντικά βελτιωμένα σε σχέση με αυτά της αντίστοιχης Άσκησης του 2021.

Τα παρακάτω μεγέθη συνοψίζουν τα αποτελέσματα της Eurobank υπό το Βασικό και υπό το Δυσμενές σενάριο της Άσκησης. Η αφετηρία της Άσκησης είναι η οικονομική και κεφαλαιακή θέση του Ομίλου στις 31/12/20221. Ο χρονικός ορίζοντας της Άσκησης καλύπτει την περίοδο μέχρι το τέλος του 2025.

Υπό το Βασικό σενάριο, ο Δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας Fully Loaded CET1 αυξάνεται κατά 360 μ.β. κατά τη διάρκεια των τριών ετών, φτάνοντας στο επίπεδο του 18% στο τέλος του 2025. Υπό το Δυσμενές σενάριο, ο Δείκτης Fully Loaded CET1 μειώνεται κατά 220 μ.β. στο τέλος του 2025 και διαμορφώνεται σε 12,2%.

Ο πίνακας που ακολουθεί παρουσιάζει μια σύγκριση των αποτελεσμάτων υπό το δυσμενές σενάριο μεταξύ των Ασκήσεων του 2023 και του 2021.

Με βάση τα παραπάνω αποτελέσματα, η Eurobank κατατάσσεται δωδέκατη ανάμεσα σε 70 τράπεζες, σε όρους μείωσης του Δείκτη FL CET1 στο τρίτο έτος του χρονικού ορίζοντα της Άσκησης.

Λεπτομερής πληροφόρηση για τα αποτελέσματα της Eurobank στην Πανευρωπαϊκή Άσκηση Προσομοίωσης Ακραίων Καταστάσεων 2023 είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών (https://www.eba.europa.eu).

  1. Δείκτης FL CET 1 στις 31 Δεκεμβρίου 2022: 14,4%
  2. Η Τράπεζα σημείωσε τη μεγαλύτερη απομείωση του Δείκτη CET1 (fully loaded) στο τέλος του πρώτου έτους του δυσμενούς σεναρίου, κατά 316 μ.β.
Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ