Νέα
  • ΓΔ: 1422.75 -0.14%
  • Τζίρος: 80,80 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Morgan Stanley: Παραμένει «ταύρος» για τις ελληνικές τράπεζες με νέες τιμές - στόχους

Morgan Stanley / Πηγή: AP Images
Morgan Stanley / Πηγή: AP Images

Η Morgan Stanley παραμένει «ταύρος» για τις ελληνικές τράπεζες, όπως αναφέρει σε νέα ανάλυσή της για τις αναδυόμενες αγορές, θεωρώντας ότι η σχέση ρίσκου – απόδοσης που προσφέρουν είναι η καλύτερη.

Εκτιμά ότι οι τιμές των μετοχών τους θα συνεχίσουν να αυξάνονται, συστήνοντας αυξημένη θέση (overweight) στην Τράπεζα Πειραιώς και την Εθνική Τράπεζα, με τιμές – στόχους στα 4,40 και 8,33 ευρώ, αντίστοιχα.

Αναλογική θέση (equalwight) συνιστά για την Alpha Bank και την Eurobank, με τιμές στόχους 2,11 και 2,10 ευρώ, αντίστοιχα.

Υψηλότερη ανάπτυξη της οικονομίας

Οι θετικές προοπτικές των τραπεζών στηρίζονται από την υψηλότερη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας σε σχέση με αυτή της Ευρωζώνης, με την αμερικανική τράπεζα να προβλέπει αύξηση του ΑΕΠ κατά 2,5% φέτος και 2,3% το 2024.

Ο δείκτης των εξυπηρετούμενων δανείων των ελληνικών τραπεζών θα ωφεληθεί από τους ρυθμούς αυτούς ανάπτυξης, με την πιστωτική επέκτασή τους να προβλέπεται στο 8% κατά μέσο όρο τα επόμενα χρόνια, χάρη και στις επενδύσεις με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ανθεκτική η ποιότητα ενεργητικού

Η ποιότητα ενεργητικού, σύμφωνα με τη Morgan Stanley, φαίνεται ανθεκτική καθώς οι δείκτες των κόκκινων δανείων είναι μονοψήφιοι και στις τέσσερις συστημικές τράπεζες και τα επίπεδα κάλυψης τους με προβλέψεις είναι υψηλότερα ή αντίστοιχα με το παρελθόν.

Βελτιωμένοι είναι και οι κεφαλαιακοί δείκτες, όπως και τα περιθώρια κέρδους των τραπεζών μετά τις αυξήσεις επιτοκίων από την ΕΚΤ, ενώ το κόστος του κινδύνου αναμένεται να αυξηθεί.

Morgan Stanley, τράπεζες, 7-9-2023

Κέρδη 72% από την αρχή του 2023

Οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών έχουν αυξηθεί περισσότερο απ’ ό,τι των άλλων τραπεζών αναδυόμενων αγορών, κάνοντας ράλι 72% από την αρχή του έτους, με τις τράπεζες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης να σημειώνουν άνοδο 32%.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ