Νέα
  • ΓΔ: 1458.94 +0.46%
  • Τζίρος: 65,69 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξηρουχάκης (ΤΧΣ): Συνεχίζουμε δυναμικά το πρόγραμμα αποεπένδυσης του Ταμείου

Ηλίας Ξηρουχάκης

Συνεχίζουμε δυναμικά και συντεταγμένα το πρόγραμμα αποεπένδυσης του Ταμείου, δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΧΣ, Ηλίας Ξηρουχάκης, με αφορμή την ολοκλήρωση της πώλησης της συμμετοχής του στην Alpha Bank και τη διάθεση μέρους της συμμετοχής του στην Εθνική Τράπεζα.

Η δήλωση του κ. Ξηρουχάκη

«Συνεχίζουμε δυναμικά και συντεταγμένα το πρόγραμμα αποεπένδυσης του Ταμείου με την επιτυχημένη ολοκλήρωση της πώλησης του συνόλου της συμμετοχής μας στην Alpha Bank, σε έναν εκ των κορυφαίων θεσμικών στρατηγικών επενδυτών στην Ευρώπη. Ευχαριστούμε θερμά τη Διοίκηση και τους εργαζόμενους της Τράπεζας για την εξαιρετική συνεργασία μας όλα αυτά τα χρόνια και τα θετικά της αποτελέσματα.

Προχωράμε, παράλληλα, με τη διάθεση μέρους της μετοχικής μας συμμετοχής στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 17 Νοεμβρίου.

Βασική αποστολή μας στο ΤΧΣ είναι να υποστηρίξουμε ενεργά τις ελληνικές τράπεζες και την εθνική οικονομία, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα και διασφαλίζοντας τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας.

Με την ολοκλήρωση της Στρατηγικής Αποεπένδυσης θα έχουμε εκπληρώσει αποτελεσματικά τον σκοπό μας, έχοντας υλοποιήσει τη σημαντικότερη αναπτυξιακή επένδυση που έχει πραγματοποιηθεί στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο και την Ελληνική οικονομία εν γένει τα τελευταία χρόνια.

 Αισθανόμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τη συμβολή μας στο κρίσιμο έργο της αποκατάστασης της κεφαλαιακής ανθεκτικότητας και κερδοφορίας των Ελληνικών Τραπεζών, όπως επίσης της ανταγωνιστικότητας και της αναπτυξιακής προοπτικής της ελληνικής οικονομίας, έχοντας θέσει ως βασικό στόχο την επίτευξη της βιώσιμης χρηματοπιστωτικής σταθερότητας της χώρας».

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ