Νέα
  • ΓΔ: 1420.4 +1.96%
  • Τζίρος: 97,12 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Bloomberg για αποεπένδυση του ΤΧΣ από τις τράπεζες: Ενδειξη επιστροφής της οικονομίας στην κανονικότητα

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Η Ελλάδα υλοποιεί το σχέδιο πώλησης της κρατικής συμμετοχής στις τράπεζες έως το 2025, μία ένδειξη ότι η οικονομία και ο χρηματοπιστωτικός τομέας επανέρχονται στην κανονικότητα μετά τη δεκαετή κρίση χρέους, αναφέρει το Bloomberg για την πώληση του 22% των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας έναντι 1,06 δις. ευρώ.

Το πρακτορείο σημειώνει ότι πρόκειται για την τρίτη αποεπένδυση του ΤΧΣ σε δύο μήνες.

Σημειώνει ακόμη ότι το ΤΧΣ καθόρισε την τιμή πώλησης στα 5,3 ευρώ ανά μετοχή και ότι η ζήτηση για τη δημόσια προσφορά ήταν αρκετά ισχυρή, ώστε το ποσοστό των μετοχών που διέθεσε αυξήθηκε στο 22% από το 20%, με τη συμμετοχή του Ταμείου στην Εθνική να διαμορφώνεται τώρα λίγο πάνω από το 18%.

Το Bloomberg αναφέρει ότι αρκετοί οίκοι πιστοληπτικής αξιολόγησης, μεταξύ των οποίων και ο S&P Global Ratings, έχουν δώσει στην Ελλάδα την επενδυτική βαθμίδα, με την οικονομία να αναπτύσσεται ταχύτερα από τις περισσότερες άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Τη Δευτέρα, προσθέτει, το ΤΧΣ ολοκλήρωσε τη διάθεση στην ιταλική τράπεζα UniCredit του ποσοστού του 9% που είχε στην Alpha Bank, σε συνέχεια της αποεπένδυσής του από την Eurobank στις αρχές Οκτωβρίου.

Τέλος, αναφέρει ότι η κυβέρνηση δεν έχει ανακοινώσει ακόμη πώς θα προχωρήσει η πώληση της συμμετοχής 27% στην Τράπεζα Πειραιώς.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ