Νέα
  • ΓΔ: 1400.61 -1.14%
  • Τζίρος: 122,79 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Πειραιώς: Στα 1,7 δισ ευρώ οι προσφορές για το senior preferred

Τράπεζα Πειραιώς
Τράπεζα Πειραιώς / Πηγή: Eurokinissi

Με το τελικό επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 6,875% έναντι αρχικού 7,125% και τις προσφορές φτάνουν τα 1,7 δις ευρώ που κατέθεσαν 150 επενδυτές ολοκληρώθηκε η διαδικασία έκδοσης του νεου senior preferred ομολόγου της τράπεζας Πειραιώς η οποία θα αντλήσει 500 εκατ. ευρώ .

Με τα κεφαλαία που αντλεί η τράπεζα, μέσω της δεύτερης για φέτος έκδοσης, ενισχύει τις ελάχιστες απαιτήσεις ιδίων κεφαλαίων και επιλέξιμων υποχρεώσεων (MREL) αν και έχει ήδη πετύχει τον ενδιάμεσο στόχο της 1η Ιανουαρίου 2024 με τον σχετικό δείκτη να βρίσκεται ήδη από το 9μηνο, στο 21,8%. Υπενθυμίζεται ότι ο τελικός στόχο θα πρέπει να επιτευχθεί 1/1/2026.

Την όλη διαδικασία της έκδοσης "έτρεξαν" οι BNP Paribas, BofA Securities, Deutsche Bank, Goldman Sachs Bank Europe SE, Morgan Stanley και UBS. To νέο senior preferred ομόλογο είναι εξαετούς διάρκειας με δυνατότητα ανάκλησης μετά την πενταετία, ενώ θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου. Επίσης, αναμένεται να λάβει αξιολόγηση Ba2 από τη Moody’s και BB- από τη Fitch.

Η σημερινή έκδοση πραγματοποιήθηκε ενώ η διοίκηση της τράπεζας βρίσκεται στο Λονδίνο για το road show που διοργανώνουν η Morgan Stanley και το Χρηματιστήριο Αθηνών και με το ενδιαφέρον, σε ότι αφορά την Πειραιώς, να είναι στραμμένο στην αποεπένδυση του Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας από την τράπεζα τον προσεχή Μάρτιο. 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ