Νέα
  • ΓΔ: 1400.61 -1.14%
  • Τζίρος: 122,79 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

ΤτΕ: «Πράσινο φως» στη συγχώνευση Συνεταιριστικής Τράπεζας Κ. Μακεδονίας – Παγκρήτιας

Την έγκριση από την Τράπεζα της Ελλάδος έλαβε η συγχώνευση της «Συνεταιριστικής Τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας» με την «Παγκρήτια Τράπεζα».

Στα γραφεία της Παγκρήτιας Τράπεζας ο Διευθύνων Σύμβουλος της Παγκρήτιας κ. Αντώνης Βαρθολομαίος και ο νόμιμος εκπρόσωπος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Νικόλαος Μηλιώτης υπέγραψαν το κείμενο της νομικής συγχώνευσης. Θα ακολουθήσει η λειτουργική συγχώνευση, κατά τη διάρκεια της οποίας θα ολοκληρωθεί η ενοποίηση του συνόλου των πληροφοριακών συστημάτων των δύο πιστωτικών ιδρυμάτων.

Με την απορρόφηση της Συνεταιριστικής Κεντρικής Μακεδονίας, η Παγκρήτια Τράπεζα ισχυροποιεί τη θέση της στις αγορές της Βόρειας Ελλάδας και σε συνδυασμό με το υφιστάμενο δίκτυό της στη Θεσσαλονίκη δημιουργεί μία ισχυρή «βάση» στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο τη στήριξη των επιχειρηματικών αναπτυξιακών πρωτοβουλιών της περιοχής. Πρόκειται για μία περιοχή στην οποία καταγράφεται ισχυρή ζήτηση χρηματοδοτικών εργαλείων (Ταμείο Ανάκαμψης, Χρηματοδοτικά προγράμματα εγγυήσεων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων). Βασικός στόχος της Παγκρήτιας είναι η δημιουργία ενός ανταγωνιστικού και πελατοκεντρικού τραπεζικού οργανισμού, ικανού να στηρίξει την ελληνική επιχειρηματικότητα. Η Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας διαθέτει τέσσερα σημεία παρουσίας στους νομούς Σερρών και Κατερίνης.

Με την απορρόφηση της, η Παγκρήτια Τράπεζα επεκτείνει το δίκτυο της σε ολόκληρη την Ελλάδα με πάνω από 50 καταστήματα.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ