Νέα
  • ΓΔ: 1452.28 0.00%
  • Τζίρος: 98,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Alpha Bank: Πώς θα δοθεί το έκτακτο bonus έως 1.200 ευρώ στους εργαζόμενους

Πηγή: Eurokinissi

Με «ταβάνι» τις 30.000 ευρώ ετήσιες μικτές αποδοχές η  Alpha Bank προχωρά στην παροχή έκτακτης ενίσχυσης 700 - 1.200 ευρώ προς τους εργαζόμενους που έχουν πετύχει ή υπερβεί τους στόχους που είχαν τεθεί στις αρχές του 2023. Σημειώνεται ότι την χρονιά που πέρασε ένας στους τρεις εργαζόμενους της Alpha Bank είδε αύξηση στις αποδοχές τους, πέραν των προβλέψεων της Συλλογικής Σύμβασης. 

Αυτή η έκτακτη ενίσχυση είναι πλέον του πλαισίου μεταβλητών αποδοχών (bonus επίτευξης στόχων) και αφορά 2.000 εργαζόμενους και θα χορηγηθεί κλιμακωτά ως εξής:

  • Για μικτές ετήσιες αποδοχές ως 21.000 ευρώ το ποσό έκτακτης ενίσχυσης διαμορφώνεται στα 1.200 ευρώ καθαρά,
  • από 21.001 - 25.000 ευρώ στα 900 ευρώ και
  • από εκεί και πάνω και μέχρι τις 30.000 στα 700 ευρώ. 

Το πρόγραμμα της Πειραιώς

Την παροχή έκτακτης ενίσχυσης ανακοίνωσε στους εργαζομένους πριν από λίγες ημέρες και η τράπεζα Πειραιώς βάζοντας «ταβάνι» επίσης τις 30.000 ευρώ ετήσιες μικτές αποδοχές και αφορά τον σύνολο των εργαζομένων. Συγκεκριμένα: 

  • οι εργαζόμενοι με ετήσιες μεικτές σταθερές αποδοχές έως 21.000 ευρώ θα λάβουν οικονομική ενίσχυση ίση με έναν μηνιαίο καθαρό μισθό, και  
  • οι εργαζόμενοι με ετήσιες μικτές σταθερές αποδοχές από 21.000 έως 30.000 ευρώ θα λάβουν οικονομική ενίσχυση ίση με το μισό (1/2) ενός μηνιαίου καθαρού μισθού.

Το μήνυμα Ψάλτη

Στο μήνυμα του προς τους εργαζόμενους της Alpha Bank, ο Βασίλης Ψάλτης υπογράμμισε πως «η παροχή αυτή είναι αποτέλεσμα του υπεύθυνου σχεδιασμού, της συνετής διαχείρισης, αλλά και της αποφασιστικότητάς μας να διασφαλίσουμε μία πορεία κερδοφόρου ανάπτυξης σε έναν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό κλάδο. Βούλησή μας είναι να αναγνωρίσουμε ανταποδοτικά τη δική σας συνδρομή σε αυτές τις επιδόσεις».

Την τελευταία τριετία τα ποσά που έχουν διανεμηθεί ως μεταβλητές αποδοχές προς το προσωπικό  της Alpha Bank στις κεντρικές υπηρεσίες και το δίκτυο έχουν αυξηθεί κατά 22% ενώ, ειδικά για τα καταστήματα, το σχετικό ποσό έχει αυξηθεί κατά 43%. 

«Επιπλέον αυτών, προχωρούμε σταθερά στη χορήγηση μισθολογικών αυξήσεων, πέραν των προβλεπόμενων στις συλλογικές συμβάσεις, προς εκείνους τους συναδέλφους μας που με την απόδοσή τους συμβάλλουν ιδιαιτέρως στην επίτευξη των επιχειρησιακών μας στόχων» υπογράμμισε ο Βασίλης Ψάλτης.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ