Νέα
  • ΓΔ: 1458.41 +0.42%
  • Τζίρος: 51,18 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Alpha Bank: Αντλησε 400 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 5,15% - Πάνω από 1,25 δισ. οι προσφορές για το ομόλογο

Με σημαντική υπερκάλυψη έκλεισε το βιβλίο προσφορών για το εξαετές ομόλογο της Alpha Bank, με το οποίο  η τράπεζα άντλησε ποσό 400 εκατ. ευρώ.

Οι προσφορές ξεπέρασαν τα 1,25 δισ. ευρώ για την ομολογιακή έκδοση που ωριμάζει στις 12 Μαΐου του 2030. 

Η υπερκάλυψη οδήγησε και σε μείωση της απόδοσης του τίτλου στο 5,125% από περίπου 5,5% που ήταν η αρχική τιμολόγηση για το κουπόνι.

Συγκεκριμένα, οι προσφορές που υποβλήθηκαν στο βιβλίο ξεπέρασαν τα 1,25 δισ. ευρώ, υπερκαλύπτοντας έτσι το ζητούμενο ποσό της έκδοσης κατά περισσότερες από 3,1 φορές.

Το ομόλογο, εξαετούς διάρκειας που μπορεί να ανακληθεί στην πενταετία.  Τις εκδόσεις των συστημικών τραπεζών για το νέο έτος, στο πλαίσιο της κάλυψης των στόχων MREL, είχε ξεκινήσει η Eurobank στις 19 Ιανουαρίου, με έκδοση senior preferred ομολόγου, με το οποίο άντλησε 500 εκατ. ευρώ. 

Τις ευνοϊκές συνθήκες που επικρατούν για τα ελληνικά ομόλογα είχε επιβεβαιώσει πρόσφατα η εκρηκτική ζήτηση που εκδηλώθηκε για την έκδοση του νέου 10ετούς ομολόγου του Ελληνικού Δημοσίου, η οποία έφθασε τα 35 δισ. ευρώ. 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ