Νέα
  • ΓΔ: 1482.43 +1.22%
  • Τζίρος: 93,68 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

POS: Μείωση των προμηθειών εξετάζουν οι τράπεζες - Ποιες συναλλαγές αφορά

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Μείωση της προμήθειας που χρεώνουν για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές με τη χρήση POS, σχεδιάζουν οι τράπεζες μετά τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στην αγορά, με την υποχρεωτική διασύνδεση των συσκευών με τις ταμειακές μηχανές σε ακόμα 35 κλάδους λιανικής μεταξύ των οποίων περίπτερα, ψιλικατζίδικα και λαϊκές αγορές. Επειδη σε αυτούς τους κλάδους οι συναλλαγές είναι σε χαμηλά ποσά, το «κούρεμα» θα αφορά, αυτές τις «μικρές» συναλλαγές.

Οι πιέσεις που ασκούνται εδώ και καιρό από τους συγκεκριμένους κλάδους φαίνεται ότι φέρνουν αποτέλεσμα. Σύμφωνα με το ertnews, το γενικότερο ζήτημα των προμηθειών έθεσε μετ’ επιτάσεως στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών, η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, και φαίνεται να απέσπασε προ ημερών τη δέσμευση ότι θα επανεξετασθούν τα περιθώρια μειώσεων των χρεώσεων στη χρήση POS για συναλλαγές μικρής σχετικά αξίας, με τις ανακοινώσεις μάλιστα να αναμένονται εντός Μαρτίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το νέο πλαίσιο που καταρτίζουν οι τράπεζες, προβλέπει «κούρεμα» των προμηθειών έως 50%, στο σκέλος που τις αφορά. Δηλαδή η προμήθεια στις συναλλαγές χαμηλής σχετικά αξίας, πρόκειται να περιοριστεί στο 0,10% (από 0,20%).

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ