Νέα
  • ΓΔ: 1424.04 +0.16%
  • Τζίρος: 184,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Optima Bank: «Παγώνει» το επιτόκιο των ενήμερων στεγαστικών έως τον Απρίλιο του 2025

Optima bank
Optima bank

Στο 2,85% παγώνει η Optima Bank το επιτόκιο αναφοράς για τα ενήμερα στεγαστικά δάνεια, για έναν ακόμη χρόνο, έως και τη δόση Απριλίου 2025.

Η ανακοίνωση της Optima Bnak

Η Optima bank, έχει θέσει από την αρχή της λειτουργίας της ως προτεραιότητά της την έμπρακτη στήριξη των πελατών της. Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον οικογενειακό προϋπολογισμό και αναγνωρίζοντας την επιβάρυνση που υφίστανται από την αύξηση των ευρωπαϊκών διατραπεζικών επιτοκίων, αποφάσισε την επέκταση του προγράμματος επιβράβευσης για τους συνεπείς δανειολήπτες στεγαστικής πίστης.

Συγκεκριμένα, το επιτόκιο αναφοράς για όλα τα στεγαστικά δάνεια που πληρούν τα κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα, θα παραμείνει διαμορφωμένο στο 2,85%, βάσει του Euribor 3μήνου που ίσχυε στις 31 Μαρτίου 2023, μειωμένο κατά 20 μονάδες βάσης περίπου και θα εφαρμοστεί από τη δόση του Μαΐου 2024 έως και τη δόση του Απριλίου 2025, καλύπτοντας διάστημα 12 μηνών.

Αν κατά τη διάρκεια των 12 μηνών, το επιτόκιο αναφοράς μειωθεί σε επίπεδα χαμηλότερα από αυτά που προβλέπονται στο πρόγραμμα, το όφελος θα μεταφερθεί στους δανειολήπτες.

Κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα επιβράβευσης συνεπών δανειοληπτών της Optima bank

Στο πρόγραμμα εντάσσονται αυτόματα, χωρίς να απαιτείται καμία ενέργεια από μέρους των δανειοληπτών, όλα τα στεγαστικά δάνεια κυμαινόμενου επιτοκίου, που έχουν εκταμιευθεί έως 31.12.2022 και θα είναι ενήμερα στις 28.04.2024.

Για να διατηρηθεί η τιμολόγηση του προγράμματος, θα πρέπει το δάνειο να παραμείνει ενήμερο και για τους 12 μήνες της περιόδου επιβράβευσης.

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ