Νέα
  • ΓΔ: 1480.23 -0.15%
  • Τζίρος: 74,42 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Moody's αναβάθμισε την Eurobank σε Ba1 από Ba2 - Σταθερό το outlook

Στην αναβάθμιση της μακροπρόθεσμης και βραχυπρόθεσμης αξιολόγησης των καταθέσεων της Eurobank προχώρησε η Moody's, υποβαθμίζοντας, ωστόσο, το outlook σε σταθερό από θετικό.

Οι καταθέσεις

Η Moody's αναβάθμισε την αξιολόγηση των καταθέσεων της ελληνικής τράπεζας σε BAA2/P-2 από BAA3/P-3.Ειδικότερα, οι μακροπρόθεσμες και βραχυπρόθεσμες αξιολογήσεις κινδύνου αντισυμβαλλομένου (CRR) της τράπεζας επιβεβαιώθηκαν σε Baa2/P-2 και οι μακροπρόθεσμες και βραχυπρόθεσμες αξιολογήσεις κινδύνου αντισυμβαλλομένου (CR Assessment) σε Baa3(cr)/P-3(cr), ενώ οι μακροπρόθεσμες αξιολογήσεις του προγράμματος MTN junior senior (μη προτιμώμενο) αναβαθμίστηκαν σε (P)Ba1 από (P)Ba2, και οι αξιολογήσεις ανώτερων μη ασφαλών προγραμμάτων MTN αναβαθμίστηκαν σε (P)Baa2 από (P)Ba1.

Το Tier2

Η αξιολόγηση χρέους μειωμένης εξασφάλισης (Tier 2) της Eurobank Ergasias Services and Holdings S.A. αναβαθμίστηκε σε Ba2 από Ba3 και οι αξιολογήσεις μειωμένης εξασφάλισης του προγράμματος MTN αναβαθμίστηκαν επίσης σε (P)Ba2 από (P)Ba3.

Η Moody’s αναβάθμισε επίσης τη βασική πιστοληπτική Αξιολόγηση (BCA) σε Ba1 από Ba2, βασιζόμενη στα ισχυρά κέρδη της τράπεζας και την επιβεβαιωμένη ικανότητα της να αυξάνει τα βασικά κεφάλαια της τους τελευταίους μήνες.

Παράλληλα, σχολιάζει ότι η φερεγγυότητα της τράπεζας υποστηρίζεται περαιτέρω από την ισχυροποίηση της ποιότητας των περιουσιακών της στοιχείων και την πολύ καλή χρηματοοικονομική επίδοση της το 2023, καθώς και το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Το outlook

Σε σταθερή από θετική αλλάζει η προοπτική (outlook) για τις αξιολογήσεις της Eurobank για τα μη εξασφαλισμένα χρέη και τις μακροπρόθεσμες καταθέσεις μετά την αναβάθμισή της.

Η εξαγορά της Ελληνικής τράπεζας

Σύμφωνα με τη Moody’s η Eurobank διαθέτει τις πλέον διαφοροποιημένες πηγές εσόδων μεταξύ όλων των ελληνικών τραπεζών, τόσο σε επίπεδο γεογραφίας όσο και επιχειρηματικών κλάδων, γεγονός που υποστηρίζει το πιστωτικό της προφίλ.

Η πρόσφατη ολοκλήρωση της εξαγοράς της πλειοψηφίας της Ελληνικής Τράπεζας ενισχύει περαιτέρω τη γεωγραφική διαφοροποίηση του ομίλου, μειώνοντας τα ελληνικά της assets λίγο κάτω από το 60% επί του συνόλου.

Υπό αυτό το πρίσμα, η ισορροπία των μεριδίων των περιουσιακών της στοιχείων μοιράζεται επίσης στην Κύπρο (29)%, στην Βουλγαρία (10) και στο Λουξεμβούργο (3).

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ