Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πράσινο φως για υδρογονάνθρακες σε Πελοπόννησο και Κρήτη – Υπεγράφη η υπουργική απόφαση για διεθνή διαγωνισμό

Σταύρος Παπασταύρου
Ο ΥΠΕΝ, Σταύρος Παπασταύρου

Υπεγράφη χθες από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σταύρο Παπασταύρου, Υπουργική Απόφαση με θέμα την διακήρυξη διεθνούς διαγωνισμού της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων Α.Ε. (ΕΔΕΥΕΠ Α.Ε.) για την παραχώρηση δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στις θαλάσσιες περιοχές νοτίως της Πελοποννήσου («Α2» και «Νότια της Πελοποννήσου») και στις θαλάσσιες περιοχές νοτίως της Κρήτης («Νότια της Κρήτης 1» και «Νότια της Κρήτης 2»). 

Η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια της αποδοχής του ενδιαφέροντος που εκδήλωσε η εταιρεία «Chevron Balkans Exploration B.V.» για μία θαλάσσια περιοχή νοτίως της Πελοποννήσου και για δύο θαλάσσιες περιοχές νοτίως της Κρήτης, καθώς και της αποδοχής εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την εταιρεία «HELLENiQ UPSTREAM KYPARISSIAKOS GULF SINGLE MEMBER S.A.» για τη θαλάσσια περιοχή «Α2» νοτίως της Πελοποννήσου.

Ο διεθνής διαγωνισμός αναμένεται να δημοσιευθεί για 90 ημέρες στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να υποβληθούν οι προσφορές από ενδιαφερόμενες εταιρείες.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ολοκληρώνει με συνέπεια και αξιοπιστία το χρονοδιάγραμμα έκδοσης Υπουργικών Αποφάσεων για την αποδοχή εκδήλωσης ενδιαφέροντος, τον ορισμό ακριβών συντεταγμένων και τη διακήρυξη του σχετικού διαγωνισμού.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ