Νέα
  • ΓΔ: 904.46 +0.11%
  • Τζίρος: 34,09 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Για μπάχαλο της κυβέρνησης και αλαλούμ κάνει λόγο η αντιπολίτευση

Πηγή: eurokinissi.gr

Την απόφαση για να μην ανοίξει το λιανεμπόριο σε τρεις μεγάλες περιοχές της χώρας (Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Κοζάνη) επιχειρεί να αξιοποιήσει η αντιπολίτευση, προκειμένου να πλήξει το κεντρικό κυβερνητικό επιχείρημα στη διαχείριση της πανδημίας, που είναι ότι η κυβέρνηση παίρνει τις αποφάσεις της με βάση την εισήγηση που κάνει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Λαμβάνοντας υπόψη τις τοπικές αντιδράσεις του εμπορικού κόσμου στις τρεις περιοχές, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «κυβερνητικό μπάχαλο» και ζήτησε εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό: «Χθες το μεσημέρι ο κ Μητσοτάκης εξηγούσε πόσο έχει πετύχει η κυβέρνησή του στη διαχείριση της πανδημίας και προσπαθούσε να πείσει πως έχει σχέδιο. Το βράδυ η επιστημονική Επιτροπή ακύρωνε το άνοιγμα του λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, που ο κ. Μητσοτάκης είχε ανακοινώσει πριν λίγες ώρες. Δεν περίμενε κανείς αυτό για να καταλάβει το μπάχαλο της κυβέρνησης. Περιμένουμε, όμως, από τον κ. Μητσοτάκη να εξηγήσει στους πολίτες τι άλλαξε μέσα σε λίγες ώρες, αλλά και να δώσει τα πρακτικά συνεδριάσεων της επιτροπής στη δημοσιότητα. Να δούμε επιτέλους αν η κυβέρνηση έχει ακολουθήσει έστω και μισή εισήγηση των ειδικών ή τους έχει μόνο και μόνο για να τους επιρρίπτει ευθύνες όποτε τα κάνει μαντάρα».

Η προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ξεκάθαρη: Αξιοποιεί τα όσα έγιναν την Παρασκευή για να αποσυνδέσει στα μάτια της κοινής γνώμης τη σύνδεση που έχει επιτύχει το Μέγαρο Μαξίμου «οι ειδικοί εισηγούνται, η κυβέρνηση αποφασίζει με βάση την εισήγηση».

Παρόμοια ήταν και η κριτική του ΚΙΝΑΛ το οποίο, μέσω του εκπροσώπου του Παύλου Χριστίδη, σχολίασε τα γεγονότα ως εξής: «Αλλα λέει ο κ. Μητσοτάκης το πρωί, άλλα αποφασίζουν οι λοιμωξιολόγοι, άλλα εφαρμόζονται. Το αλαλούμ της κυβέρνησης της ΝΔ συνεχίζεται και στοιχίζει πολύ ακριβά».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ