Νέα
  • ΓΔ: 891.69 +0.78%
  • Τζίρος: 68,97 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Σκυλακάκης: Συζήτηση της επόμενης μέρας η αύξηση του κατώτατου μισθού

Θεόδωρος Σκυλακάκης
Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης / Πηγή: Eurokinissi

Για την οικονομική ενίσχυση 1.000 ευρώ στις επιχειρήσεις που θα μείνουν κλειστές και τον Απρίλιο μίλησε στο OPEN o αναπληρωτής Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος απάντησε και για τις περιπτώσεις όπου ορισμένες θα λάβουν μόλις 500 ευρώ.

Συγκεκριμένα ο υφυπουργός δήλωσε:

«Θα ήθελα να πω ότι σε αυτή τη φάση που περνάμε με την πανδημία ο καθένας έχει τα δίκια του. Τα δίκια της έχει και δημοσιονομική πολιτική γιατί μετά από έναν χρόνο με μεγάλα ελλείμματα που χρειάστηκε για να συντηρήσουμε την οικονομία, έπρεπε να ξοδέψουμε και κάποια χρήματα από το μέλλον. Τα χρήματα που δίνουμε σε σχέση με αυτά που είχαμε ως δηλώσεις είναι θεωρητικά είναι αρκετά, πρακτικά δεν είναι αρκετά.

Γιατί η μέση δήλωση των καταστημάτων χωρίς εργαζόμενο δεν είναι μεγαλύτερη από τα χρήματα που δίνουμε, δηλαδή τα 1.000 ευρώ το μήνα. Από την άλλη πλευρά ξέρω τι συμβαίνει στην πραγματική οικονομία και δικαίως οι άνθρωποι λένε ότι τα χρήματα αυτά δεν είναι αρκετά. Ο σκοπός μας είναι τώρα να περάσει αυτό το διάστημα. Οι έμποροι δεν θα ζήσουν από τα 1.000 ή τα 2.000 ευρώ, θα ζήσουν από το άνοιγμα της αγοράς».

Σε ό,τι αφορά την αύξηση του κατώτατου μισθού, ο κ. Σκυλακάκης τόνισε: 

«Αυτό είναι θέμα της επόμενης ημέρας. Η οικονομία είναι σε μία πολύ ευαίσθητη φάση και πολλές επιχειρήσεις θα είναι στην κόψη του ξυραφιού τους επόμενους μήνες. Δεν μπορούμε σε αυτή τη φάση να επιβαρύνουμε το εργασιακό τους κόστος. Ο σκοπός είναι πρώτα να διατηρήσουμε τις θέσεις εργασίας και μετά όταν η οικονομία θα ανακάμπτει να μπορούμε να μπούμε στη συζήτηση όλων των επόμενων πραγμάτων. Δεν μιλάμε για μόνιμες δημοσιονομικές δαπάνες, οι οποίες μπορούν να εκτροχιάσουν τη χώρα».

Δείτε χαρακτηριστικά τις δηλώσεις:

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ