Νέα
  • ΓΔ: 905.31 +0.36%
  • Τζίρος: 110,48 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Υπερταμείο: Συνάντηση με ΑΕΔΙΚ για αποκατάσταση των ζημιών στη Διώρυγα της Κορίνθου

διώρυγα της κορίνθου
Πηγή: Eurokinissi

Η κατά το δυνατόν ταχύτερη αποκατάσταση της λειτουργίας της Διώρυγας της Κορίνθου, που παραμένει κλειστή από τον Ιανουάριο λόγω καταπτώσεων, υπήρξε αντικείμενο συνάντησης που είχε ο πρόεδρος Παντελής Παντελίδης και ο διευθύνων σύμβουλος Βασίλειος Ανδρικόπουλος της Ανώνυμης Εταιρείας Διώρυγας Κορίνθου (ΑΕΔΙΚ), με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (Υπερταμείο) Γρηγόρη Δ. Δημητριάδη και τον αναπληρωτή του Στέφανο Γιουρέλη, στα γραφεία της ΑΕΔΙΚ.

Στο έργο αποκατάστασης το οποίο αποτελεί ειδικό έργο Εθνικού Επιπέδου, συνδράμουν το υπουργείο Ανάπτυξης, διαθέτοντας πόρους ύψους 9 εκατ. ευρώ για τις απαραίτητες μελέτες και εργασίες αποκατάστασης και το υπουργείο Μεταφορών, λόγω της τεχνογνωσίας και μακράς εμπειρίας του, αναλαμβάνοντας την ανάθεση και επίβλεψη των έργων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση συζητήθηκε το χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης των ζημιών και συμφωνήθηκε η ανάγκη επίσπευσης των αναγκαίων εργασιών ώστε να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατόν με ασφάλεια η Διώρυγα, ενώ παράλληλα ο κ. Δημητριάδης διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος ανησυχίας των εργαζομένων στην ΑΕΔΙΚ για τις θέσεις εργασίας τους.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ο κ. Δημητριάδης δήλωσε χαρακτηριστικά πως «το Υπερταμείο το εγγυάται, θα σταθεί δίπλα τους», σημειώνοντας την ανάγκη να συστρατευθούν και οι ίδιοι στο νέο επιχειρησιακό σχέδιο ανάπτυξης της Διώρυγας.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ