Στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συγκάλεσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κόστα, καθώς και στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, συμμετείχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με αντικείμενο την αποτίμηση των χθεσινών συναντήσεων για την Ουκρανία στην Ουάσιγκτον.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός, στην τοποθέτησή του, υπογράμμισε την ανάγκη για άμεση εκεχειρία και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόθεση των Ηνωμένων Πολιτειών να στηρίξουν τις εγγυήσεις ασφαλείας προς την Ουκρανία. Παράλληλα, επανέλαβε την πάγια θέση της Ελλάδας για το απαραβίαστο των συνόρων.
Κατά τη διάρκεια των τηλεδιασκέψεων έγινε λεπτομερής ενημέρωση και αποτίμηση των επαφών που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη ημέρα στην Ουάσιγκτον, με αντικείμενο τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις προοπτικές ειρηνευτικής διαδικασίας.
Θετική η προοπτική συνάντησης Ζελένσκι - Πούτιν
Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ακόμη ότι είναι θετικό πως, μετά τις χθεσινές συναντήσεις, υπάρχει πλέον ορατότητα για τα επόμενα βήματα και για το ενδεχόμενο μίας συνάντησης του προέδρου της Ουκρανίας με τον πρόεδρο της Ρωσίας στο άμεσο μέλλον.