Νέα
  • ΓΔ: 903.48 -0.40%
  • Τζίρος: 67,28 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΣΥΡΙΖΑ: Κίνδυνος απένταξης 25 κρίσιμων έργων εγγείων βελτιώσεων

Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης
Πηγή: Eurokinissi

Τον κώδωνα του κινδύνου για ενδεχόμενη απένταξη συνολικά 25 έργων εγγείων βελτιώσεων από το επιχειρησιακό πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης κρούουν 27 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση τους προς τον αρμόδιο υπουργό Σπήλιο Λιβανό.

Όπως αναφέρουν οι ερωτώντες βουλευτές, σύμφωνα με έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, η χώρα μας βρίσκεται προ του κινδύνου να απωλέσει ευρωπαϊκούς πόρους για την υλοποίηση των συγκεκριμένων έργων.

Τα έργα είχαν ενταχθεί στη δράση, «Υποδομές εγγείων βελτιώσεων», τον Ιούλιο του 2019 «από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και έχουν παρέλθει οι 18 μήνες προθεσμίας για την ανάληψη νομικής δέσμευσης χωρίς να έχουν ακόμα ολοκληρωθεί οι διαδικασίες που προβλέπονται για κανένα από αυτά. Για τα περισσότερα μάλιστα από τα 25 έργα δεν θα έχει ολοκληρωθεί η ανάληψη νομικής δέσμευσης ούτε με την πάροδο της εξαμηνιαίας παράτασης που ολοκληρώνεται σε λιγότερο από τρεις μήνες, γεγονός που φέρεται να είναι σε γνώση πλέον της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι μοναδική πλέον διέξοδος είναι η διεκδίκηση παράτασης του χρονικού ορίου για την ανάληψη της κύριας νομικής δέσμευσης των ενταγμένων πράξεων προκειμένου να μην χαθούν οι συγκεκριμένοι ευρωπαϊκοί πόροι και να υλοποιηθούν τα αναγκαία αυτά έργα. «Για να εγκριθεί όμως αυτή η παράταση θα πρέπει για κάθε ενταγμένη πράξη η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, να υποβάλλει αναλυτικό και τεκμηριωμένο αίτημα παράτασης της προθεσμίας ανάληψης της κύριας νομικής δέσμευσης».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ