Νέα
  • ΓΔ: 907.08 +0.84%
  • Τζίρος: 79,99 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Οι δηλώσεις Δένδια - Τσαβούσογλου

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Σε κοινές δηλώσεις προχώρησαν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο Τούρκος ομόλογός του Μεβλούτ Τσαβούσογλου μετά από τη μεταξύ του συνάντηση στην Αγκυρα και τις διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου τόνισε στις δηλώσεις του ότι «τα μεταξύ μας ζητήματα μπορούν να επιλυθούν με εποικοιδομητικό διάλογο», ενώ σημείωσε πως «υπάρχει διαφορά απόψεων στο θέμα του Αιγαίου. Προκλητικές δηλώσεις πρέπει να αποφεύγονται». Υπογράμμισε ακόμα ότι «πρέπει να συνεχίσουμε τη συνεργασία σε ζητήματα τρομοκρατίας» και πρόσθεσε πως «πρέπει να συνεχίσουμε τον διάλογο που ξεκινήσαμε σήμερα». Για την άτυπη πενταμερή για το Κυπριακό στη Γενεύη δήλωσε ότι όλες οι πλευρές πρέπει να λάβουν μέρος με τον πλέον θετικό και εποικοδομητικό τρόπο.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Δένδιας υπογράμμισε πως η διατήρηση διαύλων επικοινωνίας είναι απαραίτητη, ότι είναι ζητούμενο η ειρηνική συμβίωση στη βάση του διεθνούς δικαίου και τόνισε πως υπάρχει σημαντικό περιθώριο στην ανάπτυξη διμερών σχέσεων, στην οικονομία και το εμπόριο. Ο Ελληνας ΥΠΕΞ σημείωσε επίσης πως αναγκαία προϋπόθεση για τη συνεργασία είναι η αποκλιμάκωση ενεργειών που την δυναμιτίζουν. Επίσης αναφέρθηκε και στις παραβατικές ενέργειες της Τουρκίας, οι οποίες όπως τόνισε έχουν αυξηθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα είχαν αυξηθεί σημαντικά και πρόσθεσε πως «ψευδείς ειδήσεις και προκλητικές ρητορικές δεν βοηθούν στο κλίμα συνεργασίας».

O κ. Τσαβούσογλου πήρε εκ νέου το λόγο χαρακτηρίζοντας «προκλητικές» κάποιες από τις δηλώσεις του Ελληνα ΥΠΕΞ, τις οποίες όπως είπε «δεν μπορούμε να αποδεχθούμε», ενώ ανταπαντώντας ο Νίκος Δένδιας, σημείωσε ότι η «Τουρκία δεν μπορεί να κάνει μαθήματα στην Ελλάδα».  

Περισσότερα σε λίγο...

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ