Διεγράφη ο Νίκος Φαραντούρης από το ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτη Φάμελλου. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει τον Ν. Φαραντούρη εκτός Ευρωομάδας του κόμματος και τον καλεί να παραδώσει την έδρα του στην Ευρωβουλή.
«Ο ευρωβουλευτής οφείλει να παραδώσει την έδρα στο κόμμα με το οποίο εκλέχθηκε, από τη στιγμή που δεν δεσμεύεται ξεκάθαρα ότι θα εκπροσωπεί τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο ευρωκοινοβούλιο» αναφέρει η Κουμουνδούρου.
Η διαγραφή ήρθε μετά τις δηλώσεις Φαραντούρη ότι προτίθεται να στηρίξει το κυοφορούμενο κόμμα της Μαρίας Καρυστιανού. «Ο Φάμελλος με ρώτησε αν παραμένω στον ΣΥΡΙΖΑ. Αν αποφασίσω να τραβήξω άλλο δρόμο, θα ενημερώσω αρμοδίως το κόμμα και τον ελληνικό λαό αναλαμβάνοντας την ευθύνη μου χωρίς κύκλους, διαρροές και αντιπροσώπους» είχε αναφέρει ο ευρωβουλευτής μιλώντας νωρίτερα στα Παραπολιτικά Fm.
«Ενώνω τη φωνή μου υπέρ της διαφάνειας της ισονομίας και της Δικαιοσύνης με την κυρία Καρυστιανού και τα εκατομμύρια πολιτών που κατέβηκαν στο δρόμο.
Είναι καλοδεχούμενη η μετεξέλιξη, ακόμα και θεσμική, ενός κινήματος πολιτών. Είναι καλοδεχούμενη και η ίδια η κάθοδος μιας μέχρι πρότινος ανώνυμης γυναίκας, χωρίς κομματικές περγαμηνές, χωρίς κομματική ζύμωση, που μια τραγικη συγκυρία της μοίρας την έφερε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για δικαιοσύνη, να κατέλθει στον πολιτικό στίβο. Γιατί και αυτό ακόμα δαιμονοποιείται από λύκους. Θεωρώ ότι είναι αναφαιρετο δικαίωμα και υποχρέωση» είχε σημειώσει μιλώντας για τη Μαρία Καρυστιανού.