Νέα
  • ΓΔ: 869.71 +1.11%
  • Τζίρος: 1,19 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΙΝΑΛ: Η κυβέρνηση ακυρώνει τον κοινωνικό χαρακτήρα των λαϊκών αγορών

Η Φώφη Γεννηματά
Η Φώφη Γεννηματά / Πηγή: Intime

Σκληρή κριτική στο νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις λαϊκές αγορές ασκεί το Κίνημα Αλλαγής, στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης της προέδρου του, Φώφης Γεννηματά, με εκπροσώπους των παραγωγών και των πωλητών στις λαϊκές αγορές.

Σύμφωνα με τη Χαριλάου Τρικούπη, το επίμαχο νομοσχέδιο διέπεται από τη σκοπιμότητα εξυπηρέτησης μεγάλων συμφερόντων και γι' αυτό συναντά την αντίθεση της μεγάλης πλειοψηφίας των παραγωγών και των πωλητών. Αντί του αναγκαίου εκσυγχρονισμού του θεσμού των λαϊκών αγορών, υποστηρίζει το ΚΙΝΑΛ, το σχέδιο της κυβέρνησης οδηγεί σε υπερεξουσίες του εκάστοτε υπουργού, δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό εις βάρος των μικρών παραγωγών και θέτει ανέφικτους όρους που αν δεν τηρήσουν θα χάνουν την άδειά τους.

«Ακυρώνει τη σχέση παραγωγού - καταναλωτή»

«Η κυβέρνηση προωθεί ένα νομοσχέδιο που ακυρώνει τον κοινωνικό χαρακτήρα των λαϊκών αγορών και την άμεση σχέση του παραγωγού με τον καταναλωτή», υπογράμμισε μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης η Φώφη Γεννηματά.

Ταυτόχρονα πηγές της Χαριλάου Τρικούπη προσθέτουν ότι το Κίνημα Αλλαγής εκφράζει για μια ακόμη φορά την αντίθεσή του σε αυτές τις μεθοδεύσεις και θα σταθεί απέναντι στο νομοσχέδιο όταν έρθει στη Βουλή. Θα καταθέσει παράλληλα τις δικές του προτάσεις για μια σύγχρονη λειτουργία των λαϊκών αγορών, με κύριο κριτήριο την εξυπηρέτηση του καταναλωτή, τη δυνατότητα απευθείας πρόσβασης των παραγωγών, αλλά και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των σημερινών επαγγελματιών πωλητών.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ