Νέα
  • ΓΔ: 1458.52 +0.43%
  • Τζίρος: 98,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκρέκας: Οι βασικοί άξονες για τον ενεργειακό μετασχηματισμό της Ελλάδας

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας στη σημερινή παρουσία των επικεφαλής διπλματικών αποστολών
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας στη σημερινή παρουσία στους επικεφαλής των διπλματικών αποστολών

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, παρουσίασε στους επικεφαλής των διπλωματικών αποστολών στην Ελλάδα τους βασικούς άξονες της πολιτικής για τον ενεργειακό μετασχηματισμό και την προστασία του περιβάλλοντος.  

Ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε στις πράσινες δράσεις που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης, οι οποίες θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στη μετάβαση σε ένα βιώσιμο οικονομικό μοντέλο χαμηλού περιβαλλοντικού αποτυπώματος. 

Στην ενημέρωση των διπλωματικών αποστολών, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Πορτογαλικής Προεδρίας, παρουσία της Γενικής Γραμματέως Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρας Σδούκου, ο Υπουργός μίλησε και για τα οφέλη από τις επενδύσεις ύψους 44 δισ. ευρώ που θα υλοποιηθούν έως το 2030, σύμφωνα με τους στόχους του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ). 

Οπως τόνισε, η Ελλάδα προχωράει στη μετάβαση σε ένα παραγωγικό μοντέλο χαμηλού ανθρακικού αποτυπώματος, με συγκροτημένο σχεδιασμό και με δράσεις που εστιάζουν στην καινοτομία και το ψηφιακό περιβάλλον.  

Ο κ. Σκρέκας παρουσίασε τις παρεμβάσεις που δρομολογεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για να καταστούν πιο ανταγωνιστικά τα έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, μέσα από την απλοποίηση της αδειοδοτικής διαδικασίας, το νέο σχήμα δημοπρασιών και τα πράσινα διμερή συμβόλαια, σε συνδυασμό με τις επενδύσεις στα δίκτυα για τη μεγαλύτερη διείσδυση ΑΠΕ.  

Είναι ενδεικτικό ότι το ΕΣΕΚ προβλέπει την υλοποίηση επενδύσεων ύψους 9 δισ. ευρώ μέσα στην επόμενη δεκαετία για την ανάπτυξη έργων ΑΠΕ και το ίδιο ποσό για την αναβάθμιση και επέκταση δικτύων, συμπεριλαμβανομένων των διασυνδέσεων των νησιών.  

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ