Νέα
  • ΓΔ: 910.41 +0.25%
  • Τζίρος: 30,10 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Διπλωματικές πηγές για μειονότητα στη Θράκη: Η Ελλάδα σέβεται το Διεθνές Δίκαιο

υπουργειο εξωτερικών
Πηγή: Eurokinissi

Για προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και παραποίησης των στοιχείων που αφορούν την Μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη, κάνουν λόγο διπλωματικές πηγές του υπουργείου Εξωτερικών απαντώντας στις δηλώσεις του Τούρκου υφυπουργού Εξωτερικών Γιαβούζ Σελίμ Κιράν.

«Η Ελλάδα παραμένει σταθερά προσηλωμένη στις διεθνείς της υποχρεώσεις, πλήρως σεβόμενη το Διεθνές Δίκαιο, το οποίο αποτελεί πυξίδα της εξωτερικής της πολιτικής. Στο πλαίσιο αυτό εφαρμόζει τις προβλέψεις που απορρέουν από τη Συνθήκη της Λωζάννης του 1923, η οποία αναγνωρίζει την ύπαρξη θρησκευτικής Μουσουλμανικής μειονότητας στην Θράκη.

Η Μουσουλμανική Μειονότητα, η οποία ευημερεί, αριθμεί περίπου 120.00 κατοίκους, Έλληνες πολίτες. Στην περιοχή αυτή λειτουργούν σήμερα 127 μειονοτικά σχολεία, καθώς και 260 τεμένη».

Και καταλήγουν λέγοντας ότι «οποιαδήποτε προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και παραποίησης των στοιχείων αυτών, από όπου και αν προέρχεται, είναι αυτονόητα απορριπτέα και δεν χρήζει περαιτέρω σχολιασμού».

Να σημειωθεί ότι ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών κατά την επίσκεψη του σήμερα 5 Μαΐου σε Θεσσαλονίκη και Θράκη αναφέρθηκε στο ζήτημα καταπάτησης των δικαιωμάτων της μουσουλμανικής μειονότητας, την οποία χαρακτηρίζει «τουρκική».

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο Τούρκος αξιωματούχος τόνισε πως «στη Θεσσαλονίκη συναντηθήκαμε με τους εκπροσώπους της Τουρκικής κοινωνίας, τους θρησκευτικούς λειτουργούς». 

Όπως είπε «δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές οι πιέσεις και οι περιορισμοί στην ελευθερία θρησκείας, γλώσσας και προσευχής των ομογενών μας. Είμαστε δίπλα στους ομογενείς μας που παρά τις δυσκολίες διατηρούν την ταυτότητα και την θρησκεία τους».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ