Νέα
 • ΓΔ: 1044.96 -0.45%
 • Τζίρος: 72,80 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πέτσας - Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης: Διπλασιάζεται ο προϋπολογισμός για 7 Δήμους

Πέτσας: Επανάσταση τα μέτρα απολιγνιτοποίησης στη Βόρεια Ελλάδα
Πηγή: / Intime

Διπλασιάζεται το πλαφόν προϋπολογισμού κάθε πρότασης επτά νέων δήμων που προήλθαν από τη διάσπαση «καλλικρατικών» δήμων της χώρας, που αφορά σε μελέτες έργων και δράσεων, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Την απόφαση έλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας μετά από συνάντηση που είχε με τους δημάρχους των επτά δήμων, τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου και τον γενικό γραμματέα της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Καφαντάρη, οι οποίοι έθεσαν τα προβλήματα με τα οποία βρέθηκαν αντιμέτωποι λόγω της διάσπασης και συγκεκριμένα την υστέρηση σε απαραίτητες υποδομές, προσωπικό και ώριμες μελέτες για αναπτυξιακά έργα.

Προκειμένου να διευκολυνθούν οι δήμοι αυτοί, διαμορφώνεται σε 1 εκατ. ευρώ (προ ΦΠΑ) το ανώτατο όριο προϋπολογισμού κάθε πρότασης της Πρόσκλησης ΑΤ09 για την υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», στον Άξονα Προτεραιότητας «Πολιτική Προστασία-Προστασία της Δημόσιας Υγείας-Τεχνική Βοήθεια» με τίτλο «Ωρίμανση έργων και δράσεων για την υλοποίηση του Προγράμματος», ενώ προβλέπεται και μεγαλύτερη ευελιξία, με τη δυνατότητα υποβολής έως πέντε υποέργων μελετών.

Η απόφαση αφορά τους εξής επτά Δήμους:

 1. Βόρειας Κέρκυρας
 2. Νότιας Κέρκυρας
 3. Ληξουρίου
 4. Σάμης
 5. Βελβεντού
 6. Δυτικής Λέσβου
 7. Δυτικής Σάμου

 «Ανταποκρινόμαστε άμεσα στο αίτημά των επτά δήμων, προκειμένου να τους διευκολύνουμε να εντάξουν μελέτες στο πλαίσιο του αναπτυξιακού Προγράμματος "Αντώνης Τρίτσης". Κυβέρνηση και Αυτοδιοίκηση είμαστε σύμμαχοι για να αλλάξουμε την όψη των τοπικών κοινωνιών σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας», δήλωσε σχετικά ο κ. Πέτσας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
 • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
 • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ