Νέα
  • ΓΔ: 910.58 -0.46%
  • Τζίρος: 17,12 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Φόρουμ Δελφών - Κέρι: Θετική η απόφαση της Ελλάδας να απαλλαγεί από τον άνθρακα

Ικανοποιημένος από τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής εμφανίστηκε ο Τζον Κέρι, ειδικός απεσταλμένος του Αμερικανού Προέδρου, Τζο Μπάιντεν, για ζητήματα κλιματικής αλλαγής.

Στην διαδικτυακή παρέμβαση του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ο πρώην Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στα πιεστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα, όπως η οικονομία ή οι γεωστρατηγικές προκλήσεις και τόνισε ότι «θα είναι αδύνατο να τα αντιμετωπίσουμε χωρίς να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή».

Ο Τζον Κέρι τόνισε ότι χρειαζόμαστε περισσότερα από την κυβερνητική δράση καθώς, όπως τόνισε, «οι κυβερνήσεις δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα μόνες τους» και έδωσε έμφαση στον ιδιωτικό τομέα, ενώ κάλεσε και όλους τους πολίτες να συνταχθούν πίσω από αυτή την προσπάθεια.

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι ακόμα και αν επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί δεν θα είναι αρκετό, τονίζοντας την ανάγκη για πιο φιλόδοξους στόχους. «Ό,τι γίνει αυτή τη δεκαετία θα καθορίσει το αν τελικά θα επιτύχουμε το στόχο για αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας κατά 1,5 βαθμό Κελσίου», είπε, όπως επισημαίνεται.

Αναφερόμενος στις επιδόσεις της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στο Κλίμα, τόνισε ότι «χάρηκα πολύ που είδα ότι η Ελλάδα θέλει να γίνει ηγέτης στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής». Όπως εξήγησε, «η Ελλάδα ήταν στις πρώτες χώρες που υιοθέτησαν την ευρωπαϊκή ατζέντα για το κλίμα και θέλω να συγχαρώ τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη για την απόφαση να επιταχύνει κατά πολλά χρόνια την απαλλαγή από τον άνθρακα».

Η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής είναι η σημαντικότερη πρόκληση που αντιμετωπίζουμε από τη βιομηχανική επανάσταση, τόνισε ο κ. Κέρι, προσθέτοντας ωστόσο ότι «πρέπει να τη δούμε και ως μία πολύ σημαντική ευκαιρία που πρέπει να αδράξουμε».

Αναφέρθηκε στην ακαδημαϊκή έρευνα και, μάλιστα, εξήρε την έρευνα που γίνεται στα ελληνικά πανεπιστήμια και προσέθεσε ότι «η αλλαγή δεν είναι μόνο εφικτή, είναι και μια σπουδαία ευκαιρία και η Ελλάδα το αποδεικνύει αυτό».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ