Νέα
  • ΓΔ: 914.68 -0.58%
  • Τζίρος: 28,61 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΙΝΑΛ: Επίσημα υποψήφια για επανεκλογή η Γεννηματά- Ποιο είναι το πολιτικό της αφήγημα

Η Φώφη Γεννηματά
Η Φώφη Γεννηματά / Πηγή: Intime

Το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και τη συζήτησή της με τον δημοσιογράφο Ιορδάνη Χασαπόπουλο επέλεξε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά για να ανακοινώσει κι επίσημα την εκ νέου υποψηφιότητά της για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, στις προσεχείς εσωκομματικές εκλογές.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η Φώφη Γεννηματά τόνισε: «Θα είμαι εδώ γιατί έχω αφήγημα για τη χώρα. Έχω αφήγημα για την προοδευτική διακυβέρνηση. Έχω αφήγημα που μπορεί να βάλει τέλος στις συντηρητικές πολιτικές».

Εξειδικεύοντας το αφήγημά της, η κ. Γεννηματά εξήγησε: Το δικό μας αφήγημα μιλάει για ένα νέο πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο, που αντιμετωπίζει τις ανισότητές, εξασφαλίζει την πλήρη απασχόληση με δημόσιες επενδύσεις και για σύγχρονες κοινωνικές υποδομές και κυρίως ιδιωτικές επενδύσεις που θα εξασφαλίζουν εθνική προστιθέμενη αξία, δηλαδή, παραγωγή στον τόπο μας».

Με αυτό τον τρόπο, πρόσθεσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ «δημιουργούμε πολλές νέες ποιοτικές θέσεις εργασίες και μπορούμε να κρατήσουμε τη νέα γενιά στον τόπο της. Έχει πολύ μεγάλη διαφορά από το σχέδιο που μας έχει παρουσιάσει ο κ. Μητσοτάκης, που μιλά κυρίως για εισαγωγές και κατανάλωση. Εμείς λέμε εξαγωγή και παραγωγή στην Ελλάδα. Δεν θα μας φέρνουν τα «σαπάκια» που δεν χρησιμοποιούν οι άλλοι δήθεν στο όνομα της πράσινης ανάπτυξης και θα πλουτίζουν οι μεσάζοντες και θα φεύγουν τα δικά μας παιδιά για να δουλεύουν εκτός Ελλάδας. Αυτό δεν είναι το μοντέλο που μας αξίζει και δεν αξίζει στη νέα γενιά της πατρίδας μας. Αυτό το αφήγημα για τη χώρα και την προοπτική της παράταξης μας θα υπερασπιστώ και η κοινωνική μας βάση θα κρίνει και τα πρόσωπα και τις πολιτικές τους».

Ως προς τα διαδικαστικά των εσωκομματικών εκλογών και, κυρίως, για τον χρόνο διενέργειάς τους, η Φώφη Γεννηματά παρέμεινε επιμελώς ασαφής: «Το φθινόπωρο η κεντρική επιτροπή θα καθορίσει το χρονοδιάγραμμα και τις διαδικασίες. Έχουμε δείξει ότι μπορούμε να εγγυηθούμε αυτές τις δημοκρατικές διαδικασίες. Έχουμε δώσει δείγματα γραφής».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ