Νέα
  • ΓΔ: 894.09 +0.65%
  • Τζίρος: 17,05 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κικίλιας: Οι κατ’ οίκον εμβολιασμοί δεν θα αργήσουν

Πηγή: Eurokinissi

Στους κατ’ οίκον εμβολιασμούς θα έχουν ρόλο και οι ιδιώτες ιατροί, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια ο οποίος πρόσθεσε ότι οι επισκέψεις για εμβολιασμούς στο σπίτι δεν θα αργήσουν. 

«Οι κατ’ οίκον επισκέψεις για εμβολιασμούς θα ξεκινήσουν με βάση το πλάνο το οποίο φτιάχνουμε και θα αφορούν και ιδιώτες ιατρούς, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν συγκεκριμένο εμβόλιο και να μπορούν να φτάσουν στους συνανθρώπους μας, τους συμπολίτες μας που είναι κατάκοιτοι και να τους εμβολιάζουν», δήλωσε μιλώντας στην τηλεόραση Action 24.

Απαντώντας σε ερώτηση για το πότε θα βγάλουμε τις μάσκες, ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε πως θα τις «πετάξουμε»  όταν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

«Θα τελειώσουμε την ώρα που δεν θα υπάρχει ούτε ένα κρούσμα. Για να γίνει, όμως, αυτό, έχουμε δρόμο ακόμα. Το πολλαπλό testing σε ένα ποσοστό, και σε ένα ακόμη πολύ μεγαλύτερο ποσοστό ο εμβολιασμός, οδηγούν προς αυτό το σημείο. Αν είμαστε προσεκτικοί και τηρήσουμε τα μέτρα ατομικής προστασίας, είναι σίγουρο ότι τα επόμενα κύματα – αν υπάρξουν – θα είναι πολύ μικρότερα και θα μπορέσουμε να τα αντιμετωπίσουμε με πολύ καλύτερα μέσα», είπε. 

Σχολιάζοντας τις ανεπιθύμητες ενέργειες από τον εμβολιασμό, ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι είναι απειροελάχιστες.

«Αυτό το λένε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, o FDA στην Αμερική και η συντριπτική πλειοψηφία όλων των γιατρών και ειδικών στον κόσμο. Μια γυναίκα που παίρνει αντισυλληπτικά έχει 20.000 φορές παραπάνω πιθανότητες να κάνει θρόμβωση. Ένας άνδρας που καπνίζει και πίνει επίσης», δήλωσε. 

«Όλοι οι επιστήμονες δηλώνουν υπεύθυνα ότοι ευεργετικές συνέπειες του εμβολιασμού είναι έτη φωτός πολλαπλάσιες της όποιας ανεπιθύμητης ενέργειας. Το βλέπουμε αυτό. Σώζονται ανθρώπινες ζωές. Τους προηγούμενους μήνες είχαμε πολύ περισσότερα μέτρα. Γιατί πέφτουν τώρα τα κρούσματα και οι μεγαλύτερες ηλικίες δεν νοσούν τόσο σοβαρά και δεν μπαίνουν πλέον στις ΜΕΘ; Επειδή έχουν εμβολιαστεί και έχουν άμυνες», πρόσθεσε. 

Τέλος, για την περαιτέρω άρση των μέτρων, ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα κάποιων εβδομάδων. «Αυτός ο οποίος προτρέχει και βιάζεται, σκοντάφτει», είπε. 

«Δεν θα ήθελα να δω στην Ελλάδα πισωγυρίσματα. Θα αποφασίζουμε με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία. Με γνώμονα αυτό και το συμφέρον της Δημόσιας Υγείας πάνω από όλα, αλλά και την οικονομία και την κοινωνία που πρέπει να ξεσκάσει και τον τουρισμό και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και όλους αυτούς που δουλεύουν σε αυτή την τεράστια βιομηχανία που είναι η ατμομηχανή της οικονομίας μας», δήλωσε. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ