Νέα

Γεωργιάδης: Η Γερμανία είναι η χώρα με τις μεγαλύτερες ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα

Αδωνις Γεωργιάδης / Πηγή: Intime
Αδωνις Γεωργιάδης / Πηγή: Intime

Tην επανεκκίνηση της γερμανικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα με την εμφάνιση νέων επενδυτικών ευκαιριών στην μετά Covid-19 εποχή, εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο 5ο Ελληνογερμανικό Οικονομικό Φόρουμ.

Το φόρουμ που πραγματοποιείται στην Αθήνα με τίτλο «Όραμα ανάπτυξης-Εμβληματικές επενδύσεις», και διοργανώνεται από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, με την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητήριων Γερμανίας είναι υπό την αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ο υπουργός Ανάπτυξης υπογράμμισε ότι η Γερμανία αποτελεί τη μεγαλύτερη χώρα με άμεσες ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα και πρόσθεσε ότι ήταν παρούσα σε όλο το διάστημα της μεγάλης οικονομικής κρίσης στη χώρα μας, με σοβαρές επενδύσεις. Η Ελλάδα από την άλλη, όπως είπε, έχει επιστρέψει αυτή την εμπιστοσύνη της Γερμανίας με επιτυχημένες γερμανικές επενδύσεις στην Ελλάδα.

Ως παράδειγμα ανέφερε την Deutsche Telekom στον ΟΤΕ, τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της Fraport, τη συνεργασία της RWE με την ΔΕΗ για τις επενδύσεις στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειες στη Δυτική Μακεδονία και την επένδυση της TeamViewer στα Γιάννενα.

Ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε: «Ως υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Ελληνικής Δημοκρατίας είμαι εξαιρετικά υπερήφανος για αυτή τη στενή συνεργασία που έχουμε. Πιστεύω ότι η περίοδος του Covid-19 ήταν μία δύσκολη περίοδος και για την Ελλάδα και για την Γερμανία και φυσικά για όλους. Αυτή η περίοδος όμως σιγά-σιγά μένει πίσω.

Δυστυχώς, ήταν η αιτία που μας ανάγκασε να ακυρώσουμε την περσινή Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης και να χάσουμε την ευκαιρία για μία πολύ μεγάλη παρουσία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και των εμπορικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

Θα ανανεώσουμε το ραντεβού μας πιστεύω σε ένα, δύο, το πολύ τρία χρόνια, ώστε να είμαστε ξανά προετοιμασμένοι για να το κάνουμε...αλλά τώρα που τελειώνει ο Covid -19 πιστεύω ότι μία νέα επανεκκίνηση όλου αυτού του ενδιαφέροντος είναι απολύτως βέβαιο ότι θα έρθει».

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι οι προοπτικές περαιτέρω συνεργασίας στους τομείς όπως οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, η υψηλή τεχνολογία και ο τουρισμός, είναι εξαιρετικά ευοίωνες και εξαιρετικά αισιόδοξες.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ