Νέα
  • ΓΔ: 903.33 +0.84%
  • Τζίρος: 54,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

LIVE: Ξεκίνησε η «μάχη» των αρχηγών στη Βουλή για το Εργασιακό

Βουλή
Στιγμιότυπο από τη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής / Πηγή: Eurokinissi

Ξεκίνησε η «μάχη» των αρχηγών των κομμάτων στη Βουλή, για το εργασιακό νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί απόψε εν μέσω σκληρών αντιπαραθέσεων.

Οι πολιτικοί αρχηγοί στο σύνολό τους θα ανέβουν στο βήμα της Βουλής και να παρουσιάσουν το πολιτικό περίβλημα της θέσης του κόμματός τους, ενώ οι μεταξύ τους αντιπαραθέσεις, κυρίως ανάμεσα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα αναμένονται με εύλογο ενδιαφέρον.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του αναμένεται να αποκρούσει τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης και να υποστηρίξει ότι η κυβερνητική νομοθετική πρωτοβουλία δίνει δύναμη στον εργαζόμενο, όπως έγραψε σε ανάρτησή του στο Τwitter: «Για παράδειγμα ένας εργαζόμενος στις διανομές θα έχει περισσότερα δικαιώματα, ενώ θα έχει στο πλευρό του και νέα σημαντικά εργαλεία για τον καλύτερο έλεγχο της τήρησης της νομοθεσίας». 

Έντονα επιθετική αναμένεται η ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή σήμερα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα επιχειρήσει να εκφράσει ολόκληρο το κομμάτι της κοινωνίας που αντιτίθεται στο νομοσχέδιο, σε μια προσπάθεια να ενδυναμώσει την εικόνα της εναλλακτικής λύσης στην σημερινή κυβερνητική πολιτική

Κυβερνά το μαυσωλείο του νεοφιλελευθερισμού

Κυβερνά το μαυσωλείο του νεοφιλελευθερισμού Όταν όλος ο κόσμος μετά την πανδημία αναθεωρεί τις βεβαιότητες του χθες, ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του βαδίζουν συστηματικά προς τα πίσω. Σα να κυβερνά τη χώρα ένα μαυσωλείο. Το μαυσωλείο του νεοφιλελευθερισμού. Στερούν από τους νέους της πατρίδας μας τα όνειρα για πρόσβαση στα πανεπιστήμια. Στέλνουν αστυνομία στα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Τους στοχοποιούν, τους κυνηγούν με βαρβαρότητα, τους συκοφάντησαν στην πανδημία. Στέλνουν χιλιάδες από αυτούς στην ανεργία με την πολιτική τους. Τους στέρησαν ακόμη και την επιλογή, υποχρεώνοντάς τους να κάνουν ένα συγκεκριμένο εμβόλιο. Ξεστοκάρουν πάνω στους νέους της χώρας μας, όλο το μίσος που στοκάρουν παντού και πάντα απέναντι στη νεότητα τα αυταρχικά καθεστώτα. Ισχυρό κοινωνικό κράτος, ασφάλεια στην εργασία, απόλυτη στήριξη του δικαιώματος οι εργαζόμενοι να διεκδικούν συλλογικά το ωράριο, τα δικαιώματα και τις αμοιβές τους, είναι κάποια από τα κεφάλαια του νέου κοινωνικού συμβολαίου που αποτελεί τον πυρήνα των ιδεών μας. Δημοκρατία και δικαιοσύνη είναι ο τίτλος του. Έχει ήδη αρχίσει η αντίστροφή μέτρηση για την πιο κυνική και πιο ανίκανη κυβέρνηση της μεταπολιτευτικής Ελλάδας. Το τέλος της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη θα σημάνει μια νέα αρχή, λύτρωσης για τον τόπο. Ομιλία στη Βουλή για το εργασιακό νομοσχέδιο. #Βουλή #Vouli

Posted by Alexis Tsipras on Wednesday, June 16, 2021

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ