Νέα
  • ΓΔ: 875.43 +0.27%
  • Τζίρος: 48,80 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Φον Ντερ Λάιεν - Μητσοτάκης στην παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης

Πηγή: InTime

«Είναι μια ιστορική στιγμή για την Ευρώπη και την Ελλάδα η ουσιαστική αφετηρία των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Αρχαία Αγορά, όπου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για το σχέδιο «Ελλάδα 2.0», παρουσία της προέδρου της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

«Είναι, πιστεύω η τελευταία πράξη της αναταραχής από την πανδημία και η πρώτη μιας νέας εποχής» υποστήριξε ο πρωθυπουργός και σημείωσε: «Η Ένωση προχωρεί στην πρώτη έκδοση κοινού χρέους υπέρ των κρατών μελών της. Πρωτοβουλία που στήριξα εξ αρχής μαζί με οκτώ ακόμα Ευρωπαίους ηγέτες»

«Η Ελλάδα ανήκει στις ωφελημένες χώρες από την κατανομή των κονδυλίων. Τα συνολικά κεφάλαια που μπορούν να κινητοποιηθούν αγγίζουν τα 100 δισ. ευρώ, ώστε να δημιουργηθούν 200.000 νέες θέσεις εργασίας και πρόσθετη ανάπτυξη 7%» πρόσθεσε. 

«Εδώ ήταν η έδρα της Βουλής των 500, εδώ ήταν η περιοχή των εμπορικών συναλλαγών και των δικαστηρίων. Το σημείο όπου έλαβαν χώρα φιλοσοφικοί διάλογοι που διαμόρφωσαν το ελληνικό πολιτισμό και επηρέασαν τον ευρωπαϊκό πολιτισμό»

«Η ανάπτυξη δεν νοείται χωρίς αλληλεγγύη και στοχασμό. Αυτές οι αξίες γεννήθηκαν εδώ για να ανήκουν σε όλο τον κόσμο. Ας την κρατήσουμε στην καινούργια πορεία που τώρα ξεκινάμε» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Ούρσουλα φον ντερ Λάινεν: Το σχέδιο «Ελλάδα 2.0» θα μεταμορφώσει τη χώρα

«Ευχαριστώ για την πρόσκληση στο λίκνο της Δημοκρατίας και της φιλοσοφίας. Πρόκειται για κρίσιμους καιρούς, μετά από τη δύσκολη εποχή της πανδημίας. Έχουμε θετικά σημεία, όπως ο εμβολιασμός, η ανάκαμψη και μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία» είπε αρχικά η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Θέλω να σε ευχαριστήσω Κυριάκο για τη συμβολή σου στο ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού» τόνισε και συνέχισε: «Ψηφιοποιούμε τις οικονομίες μας. Η πράσινη συμφωνία γίνεται πραγματικότητα και ετοιμάζουμε τις κοινωνίες μας να γίνουν πιο ανθεκτικές. Το πρόγραμμα μας ύψους 800 εκατομμυρίων ευρώ, το μεγαλύτερο από την εποχή του σχεδίου Μάρσαλ. Σήμερα με τιμή ανακοινώνω πως η Κομισιόν άναψε το πράσινο φως για το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης της Ελλάδος, ένα σχέδιο που ανήκει στον ελληνικό λαό και θα μεταμορφώσει την ελληνική οικονομία. Θα ετοιμάσει την Ελλάδα για το μέλλον».

«Στην πράσινη μετάβαση και ψηφιοποίηση θα οδηγηθεί πάνω από το 65% των πόρων που θα κατευθυνθούν στην Ελλάδα», ανέφερε στη συνέχεια η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. «Θα δημιουργηθούν νέες βιώσιμες θέσεις εργασίας. Είμαι πεπεισμένη πως οι δράσεις του σχεδίου θα καταστήσουν την Ελλάδα ισχυρότερη» συμπλήρωσε και τόνισε πως «Το Νext Generation EU θα μεταμορφώσει Ελλάδα και Ευρώπη. Οι πρώτες εκταμιεύσεις θα γίνουν τον Ιούλιο, έχουμε μπροστά μας πολλή και σκληρή δουλειά για την εφαρμογή του φιλόδοξου ελληνικού σχεδίου».

Και ολοκλήρωσε την παρέμβασή της, σημειώνοντας: «Σήμερα Ελλάδα και ΕΕ βαδίζουν χέρι χέρι, σήμερα γράφουμε μαζί ιστορία, γιατί η δική σας επιτυχία είναι επιτυχία της Ευρώπης. Με τιμή και χαρά λοιπόν παραδίδω το Next Generation EU».

Παρακολουθείστε την εκδήλωση:

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ