Νέα
  • ΓΔ: 1481.23 +0.24%
  • Τζίρος: 75,41 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Στεφανής: Σημαντικό βήμα ο διαγωνισμός καινοτομίας στον τομέα της αμυντικής τεχνολογίας

«Σήμερα γίνεται ένα ακόμα βήμα για την Ελλάδα της καινοτομίας, της δημιουργίας και της υγιούς επιχειρηματικότητας, στον τομέα της αμυντικής τεχνολογίας. Είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε δημιουργικούς νέους και νέες, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, επιστημονικό και ερευνητικό προσωπικό ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων της χώρας, ώστε να προτείνουν χρήσιμες ιδέες προς όφελος της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας και των Ενόπλων Δυνάμεων, προωθώντας την καινοτομία σε όλα τα επίπεδα». Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, κατά τον χαιρετισμό του, σήμερα, στο διαδικτυακό Open Day του 1ου διαγωνισμού καινοτομίας και τεχνολογίας που διοργανώνει το Υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας.

Ο υφυπουργός χαρακτήρισε ιδιαίτερα ικανοποιητική τη συμμετοχή στο «Defence Innovation Challenge» ενώ υπογράμμισε ότι στόχος του Υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας «είναι οι έξυπνες και καινοτόμες ιδέες και λύσεις για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων στον τομέα της άμυνας, να υποστηριχθούν, ώστε στη συνέχεια να υλοποιηθούν, παρέχοντας σημαντικά οφέλη».

Επισήμανε ότι «η φυγή των νέων επιστημόνων στο εξωτερικό προκάλεσε μεγάλα προβλήματα στην πατρίδα μας», όμως, πρόσθεσε, «βλέπουμε πως αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες από την κυβέρνηση, καθώς και από νέες αναδυόμενες ομάδες και νεοφυείς επιχειρήσεις και δίνονται αποτελεσματικές λύσεις στο πρόβλημα».

«Πιστεύουμε ότι η νέα γενιά των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων έχει τη δυνατότητα ανάδειξης ρηξικέλευθων λύσεων, καθώς διαθέτει εξαιρετική επιστημονική κατάρτιση και ευρεία οπτική, εκτός του αμιγώς στρατιωτικού πλαισίου» συνέχισε ο Αλκ. Στεφανής.

Ο διαγωνισμός καινοτομίας και τεχνολογίας ξεκινά με στόχο να κινητοποιήσει τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, παρουσιάζοντας πρωτότυπες ιδέες, βασισμένες στην εφαρμογή των νέων τεχνολογιών. Η τεχνολογία αναδεικνύει την καινοτομία ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στον τομέα της άμυνας, στηρίζοντας τόσο τις Ένοπλες Δυνάμεις, όσο και την εγχώρια αμυντική βιομηχανία. Η τελική αξιολόγηση των προτάσεων θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο του 2021.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ