Νέα
  • ΓΔ: 851.2 -1.82%
  • Τζίρος: 109,54 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πολιτικό Συμβούλιο ΚΙΝΑΛ: Επίθεση Γεννηματά «εφ’ όλης της ύλης» στην κυβέρνηση

Η Φώφη Γεννηματά στο πολιτικό συμβούλιο
Πηγή: Intime

Σε μια συνολική τοποθέτηση στα θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα προχώρησε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, μιλώντας σήμερα στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ αναφερόμενη αρχικά στην πανδημία του κορονοϊού επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι οι κυβερνώντες «άνοιξαν τη χώρα χωρίς σχέδιο, με τα χερσαία σύνορα μας "ξέφραγο αμπέλι". Με συνωστισμό στα σχολεία και τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Χωρίς την απαραίτητη ενίσχυση του ΕΣΥ, χωρίς αξιόπιστο και οργανωμένο δίκτυο μαζικών τεστ και αποτελεσματική ιχνηλάτηση. Άφησαν τους πολίτες στο έλεος της αισχροκέρδειας ιδιωτικών εργαστηρίων για τα τεστ, χωρίς πιστοποίηση. Επίσης, δεν υπάρχει πρόσβαση, της επιστημονικής κοινότητας, των κομμάτων, των πολιτών σε σημαντικά υγειονομικά και επιδημιολογικά δεδομένα. Ο έλεγχος της πληροφορίας που έχει επιλέξει η κυβέρνηση εγείρει και ζήτημα δημοκρατίας…».

Μιλώντας για την οικονομία η κυρία Γεννηματά υπογράμμισε ανάμεσα σε άλλα ότι «η κυβέρνηση δεν έχει ανταποκριθεί στις πραγματικές ανάγκες επιχειρήσεων και εργαζομένων. Τα μέτρα είναι αποσπασματικά, ανεπαρκή και καθυστερημένα. Και με το «άνοιγμα» οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, θα βρουν μπροστά τους υποχρεώσεις, την απειλή του νέου πτωχευτικού και τους πλειστηριασμούς της Α’ κατοικίας. Καταστρατηγούνται εργασιακά δικαιώματα, η κυβέρνηση εφαρμόζει το δόγμα «μισός μισθός-μισή δουλειά». Οι αγρότες εγκαταλείπονται στην τύχη τους. Την ίδια στιγμή, η Κυβέρνηση, σε σχέση με την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, επιλέγει μια μονοκομματική πρόταση που δεν αποτελεί ολοκληρωμένο σχέδιο για τη χώρα».

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκε και στις τελευταίες εξελίξεις με την Τουρκία, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ: «Οι τακτικοί ελιγμοί του κ. Ερντογάν, παραμονές κάθε Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είναι μια ακόμα πρόκληση στη λογική και τη νοημοσύνη όλων. Το μήνυμα μας είναι σαφές: Τέλος στις ανέξοδες δηλώσεις  – είναι ώρα για αυστηρές κυρώσεις…»

Τέλος, η Φώφη Γεννηματά έκανε αναφορά και στην πορεία του κόμματος, λέγοντας: «Δεν καλύπτουμε μόνο το κενό αξιόπιστης αντιπολίτευσης που αφήνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά προβάλλουμε πλέον προτάσεις αξιόπιστης διακυβέρνησης. Μόνο το Κίνημα Αλλαγής έχει το σχέδιο, τους ανθρώπους και τις δυνατότητες να κάνει πράξη τη Νέα Αλλαγή που έχει ανάγκη σήμερα η κοινωνία για να βγει όρθια και ισχυρή από αυτήν τη δοκιμασία… Η επιμονή μας στην αυτόνομη πορεία αποδίδει καρπούς…»

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ