Νέα
  • ΓΔ: 894.37 +0.13%
  • Τζίρος: 53,85 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Διγλωσσία της κυβέρνησης για περιορισμούς των ανεμβολίαστων στο λιανεμπόριο

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ - ΠΕΤΣΑΣ

Δυο γραμμές ως φαίνεται υπάρχουν μέσα στην κυβέρνηση για τους ανεμβολίαστους και την απαγόρευση εισόδου τους στα καταστήματα του λιανεμπορίου, εφόσον επιδεινωθεί η πανδημική εικόνα από τον φθινόπωρο.

Ανοιχτό ενδεχόμενο για πιθανούς περιορισμούς στουςμη εμβολιασμένους και στο λιανεμπόριο αφήνει ο Άδωνις Γεωργιάδης . Καμία συζήτηση επ' αυτού λέει ο Στέλιος Πέτσας

Κάποιοι θεωρούν ότι είναι επιβεβλημένη η απαγόρευση εισόδου σε κλειστούς χώρους των μη εμβολιασμένων, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού  ενώ κάποιοι άλλοι έχουν πιο χαλαρή γραμμή θεωρώντας ότι είναι πρόωρη η συζήτηση, και δημιουργεί προβλήματα, καθώς τους φέρνει σε αντιπαράθεση με τους πολίτες και με τους καταστηματάρχες.

Να σημειωθεί ότι τώρα δεν επιστρέπεται η είσοδος σε ανεμβολίαστους σε θέατρα, κινηματογράφους, εστίαση κλπ. αλλά μπορούν να εισέρχονται ελεύθερα στα καταστήματα λιανικής. Υπάρχουν συζητήσεις, ώστε οι ανεμβολιάστοι να μην έχουν δικαίωμα να μπουν στο κατάστημα για τα ψώνια τους από το φθινόπωρο, αλλά να περιοριστούν στο click away.

Ανοιχτό αυτό νδεχόμενο για πιθανούς περιορισμούς στους ανεμβολίαστους και στο λιανεμπόριο αφήνει ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος και σήμερα επανέλαβε τη θέση αυτή. 

Μιλώντας στο OPEN, ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε λόγο για αυτονόητα μέτρα προστασίας που θα έρθουν από το φθινόπωρο, εάν η κατάσταση ξεφύγει μην αποκλείοντας και πιθανούς περιορισμούς στο λιανεμπόριο. Το ίδιο είχε πει και χθες σε συνέντευξη, σε άλλο μέσο,

«Είναι απολύτως προφανές ότι αν η πανδημία μεγαλώνει μέσα στον χειμώνα τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας των ανεμβολίαστων θα αυξάνονται. Δεν ξέρω αν θα είναι για το λιανικό εμπόριο ή για κάτι άλλο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης απαντώντας σε σχετική ερώτηση. 

Την ίδια ώρα απέκλεισε το ενδεχόμενο αυτό ο  αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας. Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για απαγόρευση εισόδου των ανεμβολίαστων πολιτών στα καταστήματα του λιανεμπορίου, ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών. 

Όπως σημείωσε στον Σκάι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή διασπορά στο λιανεμπόριο, καθώς τηρείται το πρωτόκολλο. Αντίθετα αυτό που προβληματίζει είναι η ψυχαγωγία.

 «Σε ό,τι αφορά στο λιανεμπόριο, ακόμα και με χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού, η χρήση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και της μάσκας, μας προφύλαξε από διασπορά το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Επομένως, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συζήτηση για το λιανεμπόριο, όσο κυρίως για τη μετακίνηση και την ψυχαγωγία. Εκεί, σαφέστατα θα έχουμε μεγαλύτερη ευκολία μετακινήσεων για τους εμβολιασμένους σε σχέση με τους ανεμβολίαστους, οι οποίοι ενδεχομένως θα πρέπει να μείνουν εκτός ιδίως από εσωτερικούς χώρους όσο πηγαίνουμε προς το φθινόπωρο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ