Νέα
  • ΓΔ: 875.76 -2.61%
  • Τζίρος: 68,47 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Το στοίχημα των Χριστουγέννων που θα κρίνει τα μέτρα της Πρωτοχρονιάς

Η παράταση του locdown αφήνει βαθύ αποτύπωμα στην οικονομία
Πηγή:Intime

Η περίοδος των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι η τελευταία δύσκολη φάση στη διαχείριση του κορονοϊού, πριν ξεκινήσει ο μαζικός εμβολιασμός, ο οποίος η κυβέρνηση ελπίζει ότι θα σημάνει το τέλος της πανδημίας. Το Μέγαρο Μαξίμου και τα βασικά εμπλεκόμενα υπουργεία -κυρίως της Υγείας και της Προστασίας του Πολίτη- έχουν αυξημένη προσοχή στην τήρηση των μέτρων προστασίας.

Η εσωτερική ενημέρωση των στελεχών της κυβέρνησης προβλέπει (και τα κυβερνητικά στελέχη έχουν αποφασίσει να ανεχθούν) μόνο οριακά περισσότερη χαλάρωση κατά τις «επίμαχες» ημέρες της παραμονής και της ίδιας μέρας των Χριστουγέννων (σήμερα και αύριο).

«Δεν έχουμε τη δυνατότητα να τσεκάρουμε εάν σε ένα σπίτι αντί για εννέα, βρίσκονται δέκα ή έντεκα άτομα», έλεγε κυβερνητικό στέλεχος στην «Η», και συμπλήρωσε: «Εάν δεν μετατρέψουν τη χριστουγεννιάτικη γιορτή σε ξέφρενο πάρτι, δεν έχουμε τρόπο να παρέμβουμε. Αλλά εάν μαζευτούν πολλοί και ξεφαντώνουν, δηλαδή εάν δεχθούμε καταγγελίες από περίοικους, τότε θα παρέμβουμε, τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες».

Οι παραβάσεις που μπορεί να οδηγήσουν την κυβέρνηση σε πιο αυστηρά μέτρα την Πρωτοχρονιά είναι τριών ειδών.

Πρώτον, η σημαντική υπέρβαση του αριθμού των εννέα ατόμων από δυο οικογένειες που θα διαπιστωθεί τόσο από τις καταγγελίες περιοίκων όσο και από την πιθανή σημαντική αύξηση των μηνυμάτων με κωδικό «6» σε σχέση με τον μέσο όρο των προηγούμενων ημερών.

Δεύτερον, ο βαθμός συνέχισης της κυκλοφορίας σήμερα μετά τις 10 το βράδυ, οπότε αρχίζει η σχετική απαγόρευση. Για το σκοπό αυτό θα υπάρχει αυξημένη παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων σε όλες τις πόλεις, ώστε από τη μια να κοπούν τα απαιτούμενα πρόστιμα στους παραβάτες, από την άλλη να μετρηθεί ο βαθμός της παραβατικότητας, ενόψει του επόμενου διημέρου της Πρωτοχρονιάς.

Και τρίτον, η δημιουργία συνθηκών συνωστισμού στις εκκλησίες, ακόμα κι αν αυτές οι συνθήκες δημιουργηθούν στο πλαίσιο της «ατομικής λατρείας».

Αύριο το βράδυ η κυβέρνηση θα έχει τα στοιχεία με τη συμπεριφορά των πολιτών στο διήμερο των Χριστουγέννων και από το Σάββατο θα εξεταστεί το ενδεχόμενο επιβολής πιο αυστηρών μέτρων ή, αντίθετα, η διατήρηση των μέτρων που ισχύουν για σήμερα και αύριο. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ