Νέα

Γεννηματά: Η Εύβοια καταστρέφεται - Οι επικοινωνιακού τύπου κινήσεις κάηκαν

Πηγή: Eurokinissi

«Η Εύβοια καταστρέφεται. Οι συνέπειες είναι δραματικές για το περιβάλλον, τις περιουσίες των πολιτών, τη ζωή στην περιοχή», αναφέρει σε δήλωσή της η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δήμαρχο Ιστιαίας Γ. Κοντζιά για την δραματική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την πυρκαγιά στην περιοχή. 

Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση δηλώνοντας ότι οι πολίτες βιώνουν την εγκατάλειψη της πολιτείας, την ανυπαρξία σχεδίου αντιμετώπισης, την ανεπάρκεια των μέσων πυρόσβεσης.

«Η φιλότιμη και ηρωική  προσπάθεια των πυροσβεστών, της αυτοδιοίκησης και των ίδιων των κατοίκων, δεν αρκεί», σημειώνει κάνοντας έκκληση να διατεθούν  άμεσα όλα τα αναγκαία μέσα, πτητικά και επίγεια, για να σταματήσει η καταστροφή.

«Είναι ανεπίτρεπτο η ευθύνη των αρμοδίων  να περιορίζεται στις εκκενώσεις των οικισμών», τονίζει προσθέτοντας πως «δεν είναι ώρα να συζητήσουμε για τις ευθύνες, που είναι μεγάλες. Θα γίνει και αυτό όταν σβήσουν οι φωτιές. Τώρα χρειάζεται δράση, χρειάζεται επιτέλους αποτέλεσμα»

«Δεν μπορούμε όμως να μένουμε σιωπηλοί παρατηρητές. Επισημαίνουμε από τώρα την ανάγκη να υπάρξει ολοκληρωμένο πρόγραμμα αποκατάστασης της οικονομικής, κοινωνικής ζωής και του περιβάλλοντος στις πληγείσες περιοχές. Με σχέδιο, την διάθεση των αναγκαίων πόρων και όχι ευχολόγια. Οι επικοινωνιακού τύπου κινήσεις κάηκαν», καταλήγει. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ