Νέα
  • ΓΔ: 798.11 -2.44%
  • Τζίρος: 58,86 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρυσοχοϊδης: Τα εναέρια μέσα έχουν διπλάσιες ώρες πτήσης σε αυτές τις πυρκαγιές

Στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς στα Βίλια αναφέρθηκε σε έκτακτη ενημέρωση του από την Πολιτική Προστασία ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο υπουργός αναφέρθηκε για μια ακόμη ημέρα στην προσπάθεια αεροπλάνων και ελικοπτέρων τα οποία επιχειρούν στην περιοχή λέγοντας οτι «τα εναέρια μέσα και σήμερα ήταν όλα επιχειρησιακά αξιόμαχα και δυναμικά στην επιχείρηση κατάσβεσης. Συγκεκριμένα, στο μέτωπο της φωτιάς βρέθηκαν σήμερα 29 εναέρια μέσα ως το τελευταίο φως της ημέρας, συμπεριλαμβανομένου και του Beriev».

 Ο κ. Χρυσοχοΐδης στάθηκε στο ρωσικό πυροσβεστικό, τονίζοντας πως το θέμα της ασφάλειας δεν μπορεί να είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης.

«Οι κανόνες του κατασκευαστή ακολουθούνται κατά γράμμα και όταν το αεροσκάφος δεν επιχειρεί, αναπληρώνεται από πολύ περισσότερα» είπε και υπενθύμισε το θανατηφόρο δυστύχημα με παρόμοιο αεροσκάφος στην Τουρκία.

Διπλάσιες ώρες πτήσεις για τα εναέρια μέσα

Επιπλέον, σύμφωνα με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, «στην περσινή αντιπυρική περίοδο, μέχρι 31 Οκτωβρίου 2020, τα εναέρια μέσα επιχείρησαν συνολικά 3.161 ώρες. Φέτος και μέχρι σήμερα έχουν ήδη επιχειρήσει 6.190 δηλαδή διπλάσιες ώρες σε σύγκριση με πέρσι».

Ο υπουργός όμως αναφέρθηκε και στις συλλήψεις για εμπρησμό, που «ειδικά τον τελευταίο μήνα είναι πάρα πολλές». Όπως είπε, «όταν κάποιοι δεν συμμορφώνονται τότε ο αγώνας γίνεται άνισος και το κόστος είναι τεράστιο.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ