Νέα
  • ΓΔ: 878.34 -0.10%
  • Τζίρος: 46,93 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πυρόπληκτοι: Τι ώρα θα γίνει η δεύτερη πληρωμή - Ερχεται πενταψήφιος αριθμός για κάθε πληροφορία

Χρήστος Τριαντόπουλος, γενικός γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών / Πηγή: Eurokinissi

Σήμερα προς το μεσημέρι θα γίνει η δεύτερη πληρωμή των αποζημιώσεων στους πυρόπληκτους σύμφωνα με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, Χρήστο Τριαντόπουλο.

Συγκεκριμένα μιλώντας  στην εκπομπή του Open TV, «Ώρα Ελλάδος», με τον Γιάννη Φώσκολο και την Αλεξία Τασούλη, ο υφυπουργός ανεφερε πως: «Σήμερα προς το μεσημέρι θα είναι η δεύτερη πληρωμή των προκαταβολών για τους πυρόπληκτους. Συνολικά έως τώρα οι αιτήσεις δικαιούχων είναι πάνω από 2.000 και η καταβολή θα ξεπεράσει τα 10 εκατ. ευρώ» είπε ο κ. Τριαντόπουλος, ο οποίος σημείωσε ότι «είναι αυξητικός ο αριθμός των αιτήσεων από τους πυρόπληκτους».

Παράλληλα έκανε γνωστό ότι σύντομα θα λειτουργήσει πενταψήφιος αριθμός προς διευκόλυνση των πυρόπληκτων.

«Για να διευκολύνουμε τη διαδικασία είμαστε σε συνεχή επαφή μαζί τους. Μάλιστα έχουμε χορηγήσει 30 τάμπλετς στις επιτροπές της τοπικής αυτοδιοίκησης. Εκεί μπορούν τα στελέχη να βοηθούν τους πυρ'οπληκτους να κάνουν την αίτησή τους. Παράλληλα δρομολογούμε έναν πενταψήφιο αριθμό, που θα είναι έτοιμος σε λίγες ημέρες, και το προσωπικό θα δίνει χρήσιμες πληροφορίες στους πυρόπληκτους».

Παράλληλα, ο υφυπουργός σημείωσε πως καθημερινά γίνεται μαραθώνιος συσκέψεων για την επόμενη ημέρα αποκατάστασης των ζημιών. «Έχουν δρομολογηθεί ήδη μελέτες και άμεσα θα ξεκινήσουν αντιπλημμυρικά έργα».

Όσον αφορά τις αυτοψίες «έχουν ελεγχθεί πάνω από 2400 κτίσματα σε όλες τις καμένες περιοχές και συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς».

Ερωτώμενος για τις μικρές αγροτικές καλλιέργειες που είχαν κάτοικοι για προσωπική χρήση και δεν αποζημιώνονται επειδή δεν ήταν δηλωμένοι αγρότες στον ΕΛΓΑ, ο υπουργός παραδέχθηκε ότι υπάρχει αυτό το πρόβλημα, ωστόσο εξήγησε πως« το έχουμε εντοπίσει. Αυτά ξεφεύγουν του θεσμικού πλαισίου. Επειδή είναι ζήτημα είμαστε σε επικοινωνία με τις επιτροπές που κάνουν καταγράφες, τους έχουμε ζητήσει να καταγράψουν τις ζημιές και σε δεύτερο χρόνο να δούμε τι θα μπορούσε να γίνει». 

 

 

 

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ